Προβολή ταινίας - ΑΦΙΣΑ

Η κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Πραγατοποιήθηκε, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Μικρασιατών και Κιουταχειωτών Φλώρινας. Η ανταπόκριση των μελών στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν μεγάλη, δημιουργώντας έτσι ένα ζεστό περιβάλλον στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Λύγκος.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Διάβασε περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Στο Νοσοκομείο Φλώρινας

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ι&Ν Χρυσοχοϊδης». Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για τους εργαζομένους οι οποίοι ξέφυγαν απ τη καθημερινότητα και διασκέδασαν μεχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Βασιλόπιτα Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Δροσοπηγής 2018 - 2

Η Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Δροσοπηγής (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στην Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγης Φλώρινας η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Δροσοπηγής. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Σ.Χαρίση, η οποία ευχαριστ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στέφανο Μπίρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας κ. Κωσταντίνο Γέρου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Αντωνιάδη, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδηλωση. Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

Βασιλόπιτα Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Δροσοπηγής 2018 - 8

Διάβασε περισσότερα

Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος

Ο Μητροπολίτης Φλώρινας κ.κ. Θεόκλητος στον Real FM (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Real FM - 97,8«Διαφωνούμε ριζικότατα και επουδενί λόγο δεν θέλουμε να τεθεί το όνομα Μακεδονία» τόνισε σε συνέντευξη του στον Real fm στην εκπομπή των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος. Ακούστε το σχετικό ηχητικό:

Αγιασμός και κοπή βασιλόπιτας στην Π.Ε.Φλώρινας - 6

Αγιασμός και κοπή βασιλόπιτας στην Π.Ε. Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και η κοπή βασιλόπιτας στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Φλώρινας, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου.

Αγιασμός και κοπή βασιλόπιτας στην Π.Ε.Φλώρινας - 5

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νος Γέρου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Αντωνιάδης, Σωτήρης Βόσδου και Σάββας Σαπαλίδης καθώς και υπάλληλοι της Π.Ε. Φλώρινας.

Διάβασε περισσότερα

Μωμόγεροι - Ανάργυροι Φλώρινας 2018 - 14

Τα Κοτσαμάνια – Μωμοέρια στους Ανάργυρους Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με σύμμαχο το καλό καιρό πραγματοποίησαν σήμερα την τελευταία τους παρουσία στην Τοπική Κοινότητα Αναργύρων οι Μωμόεροι (Μωμόγεροι) του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας-Μανιακίου. Είχαν προηγηθεί άλλες οχτώ παρουσίες σε άλλες Τοπικές Κοινότητες. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους κατοίκους των Αναργύρων, οι οποίοι βιώνουν το δικό τους πρόβλημα με το θέμα της μετεγκατάστασης.

Ακολουθεί βίντεο και φωτογραφίες από το δρώμενο:


Μωμόγεροι - Ανάργυροι Φλώρινας 2018 - 1

Διάβασε περισσότερα

Αποσπάσματα από το ΗΧΩ Φλώρινας 2

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας ΗΧΩ - Τεύχος 460«Πολίτες – Οπλίτες…» – ΗΧΩλόγιο
Πιθανόν και να γνωρίζεται, αγαπημένοι μου, ότι στην αρχαία Αθήνα δεν μπορούσες να είσαι πολίτης, αν ταυτόχρονα δεν ήσουν και οπλίτης. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, και από άποψη ορθογραφίας η διαφορά ανάμεσα στις δυο λέξεις δεν είναι παρά ένας ελάχιστος αναγραμματισμός… (συνέχεια)

Παραπολιτικά (17/1/2018)
Μεταφέρω απόσπασμα από τον ιστότοπο Kozanimedia, όπως ακριβώς δημοσιεύεται: “Ο Πανόπτης” επανέρχεται στο Kozanimedia: Τι θα κάνει ο Πάρις – Οι σχέσεις Καρυπίδη & Αργυριάδη… * «Πρώτα ο Θεός» λέει στο Top Channel ο Πάρις Κουκουλόπουλος, όταν ρωτήθηκε… (συνέχεια)

Σκληρό γεωπολιτικό… πόκερ στη γειτονιά μας – Το υπερΗΧΩγράφημα της εβδομάδας
Η απορία που εκφράζουν οι περισσότεροι τον τελευταίο καιρό είναι: «Πώς στην ευχή προέκυψε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έτσι ξαφνικά;». Η απάντηση δεν είναι ούτε απλή, ούτε αθώα, όπως τίποτε δεν είναι απλό και αθώο από όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας αλλά και… (συνέχεια)

Περιφερειακό Συμβούλιο

Ειδική συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 31/1/2018

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - χάρτηςΤην Τετάρτη 31/1/2018 και ώρα 16:00, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέμα:

1: Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για την Εφαρμογή του Eτήσιου Προγράμματος Δράσης, την Οικονομική κατάσταση, τη Διοίκηση της Περιφέρειας και την Ετήσια Έκθεση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Εισηγητές: ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης,  κ. Αναστασία Σιόμου και οι Αντιπεριφερειάρχες (Χωρικοί και Θεματικοί).

 

ΔΩΡΕΑ προς το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας - 1

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας προς τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Διευθυντής Συγκελάκης Γεώργιος και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 3ου Δημ. Σχολείου Φλώρινας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας για τις προσφορές που έκαναν στο σχολείο μας στης 15 Ιανουαρίου 2018.

Οι συγκεκριμένες προσφορές μας χαροποίησαν ιδιαίτερα γιατί καλύπτουν σοβαρές ελλείψεις του σχολείου και βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του και στην δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά μας.

Οι προσφορές είναι:

Διάβασε περισσότερα

Εργασία - άδεια

Οι θέσεις των «προστατευόμενων» για την προκήρυξη στους ΟΤΑ

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Εργασίας που καθορίζει τις θέσεις που θα καλυφθούν με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες προσλήψεις στους δήμους.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε την κατανομή 559 θέσεων που θα αφορούν την προκήρυξη για 8.845 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με την απόφαση καθορίζεται ο αριθμός θέσεων σε ΟΤΑ α΄ βαθμού (Υπουργείο Εσωτερικών), που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από τον ν.2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών.

Δείτε όλες τις θέσεις εδώ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

Οθωμανική γέφυρα

Αποσπάσματα από το ΗΧΩ Φλώρινας 2 (Ρηγίνος)

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας ΗΧΩ - Τεύχος 460Είδηση της καρδιάς
Μια είδηση τι νέο μπορεί να μας φέρει
ή πόσο τα νέα γίνονται είδηση
που αξίζει τον κόπο να την ακούσουμε
η περιφρόνηση ενός σχολιασμού που δεν μας αφορά
δικαιώνει την κριτική μας υπόσταση… (συνέχεια)

Το μαύρο ράσο (Ι)
Σιαμα-ίοι παπαδάκιδες, άλλοι κολλημένοι με τα ράσα άλλοι με το φέσι που βαφτίστηκε καλυμμαύκι για να κάνει την διαφορά, άλλοι είναι σκέτα κολλημένοι. Ναι μεν γκιαούρηδες αλλά μια και είστε μονοθεϊστές του Αβραάμ ψυχοπαίδια να βάψετε τον χιτώνα σας μαύρο για να ξεχωρίζετε από τον Χότζα και τους αγάδες… (συνέχεια)

Το μαύρο ράσο (ΙΙ) – Το βαθύ παρακράτος
Εγώ δεν είμαι ιστορικός ούτε ιερέας ή μάγος, απλά περαστικός και κόλλησα αποφεύγοντας επιμελώς τον βούρκο και την πλύση εγκεφάλου. Αν κάποιος Σιαμα-ίος που «ξεκόλλησε» έχει κάτι να μας πει ας το καταθέσει για να ησυχάσουν οι ψυχές εκείνων των Ελλήνων που δεν εγονάτισαν και δεν γονατίζουν, εκείνων… (συνέχεια)

Δρόμος με χιόνια

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (18/1/2018)

ΕΛΑΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑνακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών σε όλο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών:

  • από το 25ο έως το 45ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας,
  • από το 25ο έως το 50ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας και
  • από το 20ο έως το 45ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Περιβολίου.

Διάβασε περισσότερα

Ελληνικός στρατός - ΕΣ

Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας σας ενημερώνουν σχετικά, με τους στρατεύσιμους της κλάσης 2021 (γεννημένους το έτος 2000) και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών - ΚΕΠ - Δήμου ΦλώριναςΣας γνωρίζουμε ότι, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2021 (γεννημένοι το έτος 2000) που διαμένουν στη πόλη της Φλώρινας και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν και να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας ή σε αυτή που ανήκουν, από 02 Ιανουαρίου 2018 έως και 2 Απριλίου 2018.

Επιπρόσθετα σας πληροφορούμε ότι, οι στρατεύσιμοι έχουν δικαίωμα να απευθύνονται και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου μας για την συμπλήρωση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες των ΚΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Διάβασε περισσότερα

Δύο ώρες αργότερα ξεκινούν τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών την Πέμπτη 18/1/2018

Παναγιώτης Πασχαλίδης - ΠρέσπεςΜε απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους σήμερα Πέμπτη 18.1.2018 δύο ώρες αργότερα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Σέλτσας Κων/νος - ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτής Φλώρινας Κώστας Σέλτσας: Η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον νομό Φλώρινας είναι πλέον γεγονός.

Στις 17/1/2018, στην Ολομέλεια της Βουλής, εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ενεργειακές κοινότητες. Με τον νόμο αυτό ψηφίστηκε και σχετική τροπολογία για την χορήγηση ενίσχυσης σε οικιακούς καταναλωτές λόγω επιβάρυνσης από τη λιγνιτική δραστηριότητα.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπεται έκπτωση, που θα προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για τα νοικοκυριά όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Διάβασε περισσότερα

Εταιρία Προστασίας Πρεσπών

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών αναζητά «Συντονιστή Προγράμματος»

Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ)

Ανακοίνωση νέας θέσης εργασίας

Συντονιστής Προγράμματος

Τόπος εργασίας:  Γραφεία της ΕΠΠ στον Λαιμό Πρεσπών

Καθεστώς απασχόλησης: Πλήρης

Διάρκεια σύμβασης:  4 έτη

Σύντομη περιγραφή προγράμματος:

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών αναζητά Συντονιστή για το πρόγραμμα με τίτλο «Οι Προστατευόμενες Περιοχές όχημα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου: Η περίπτωση του Πάρκου Πρεσπών». Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία ενός  μοντέλου βιώσιμου ανάπτυξης Προστατευόμενων Περιοχών, που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα διασφαλίζοντας παράλληλα κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική ευημερία. Το πρόγραμμα αφορά στην εφαρμογή ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που θα ενσωματώνει τις αξίες της φύσης στην οικονομία και στην κοινωνία και προβλέπει παρεμβάσεις και στους τρεις παραπάνω τομείς με σκοπό την προώθηση αναπτυξιακών έργων, τη δημιουργία νέων οικονομικών δραστηριοτήτων, την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών  δομών και την ενδυνάμωση της κοινωνίας.

Διάβασε περισσότερα

Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Θεσσαλονίκη, 17-1-2018

Αρ.Πρ.:626

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων καλεί όλους τους Ποντίους και όλες τις ποντιακές οργανώσεις να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν και να ενώσουν τη φωνή τους με τους άλλους συν-έλληνες  ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείται από τους Σκοπιανούς και από κάποιους στην Ελλάδα οι οποίοι λειτουργούν κάτω από την πίεση των ισχυρών της γης. Είναι σε όλους μας γνωστές οι συνέπειες για μας τους  Έλληνες αν δοθεί στο κρατίδιο αυτό όνομα που να περιέχει τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» είναι μία και είναι ελληνική.

Όλοι μαζί παρόν στο Συλλαλητήριο την προσεχή Κυριακή στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη 21-1-2018 και ώρα 14.00 αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραστεί σύσσωμο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Αμαραντίδης

Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλειος Μωϋσίδης

ΚΚΕ

ΚΚΕ: Οι συνέπειες μιας «διαβολικά θεόσταλτης» λύσης

ΚΚΕΤο ΚΚΕ παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις, που διεξάγονται γύρω από το ζήτημα της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ. Είναι πασίγνωστο πως από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 το ΚΚΕ τοποθετήθηκε στο ζήτημα αυτό από θέσεις αρχών και η νηφάλια τοποθέτησή του ερχόταν κόντρα στο κυρίαρχο εθνικιστικό ρεύμα, που καλλιέργησαν όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα από την «άκρα δεξιά» έως την «ανανεωτική αριστερά», τον τότε ΣΥΝ, μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο «πατριάρχης» της τελευταίας, Λ. Κύρκος, συμμετέχοντας καιροσκοπικά στα πατριδοκάπηλα συλλαλητήρια, είχε εκστομίσει το γνωστό «πλην Λακεδαιμόνιων», για την απουσία των κομμουνιστών από τις γνωστές «φιέστες».

Το ΚΚΕ και τότε και σήμερα πατά σταθερά στην πραγματικότητα, η οποία διδάσκει πως για να εξασφαλιστεί η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία των λαών, δεν είναι αρκετό το όνομα. Μάλιστα, η ονοματολογία μπορεί να δράσει αποπροσανατολιστικά, να κρύψει τους πραγματικούς κινδύνους για τους λαούς, που βρίσκονται στη σύγκρουση των συμφερόντων μεγάλων μονοπωλίων και στην επέμβαση των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως με τη δική τους απροκάλυπτη παρέμβαση φτάσαμε στη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και στη δημιουργία του προβλήματος.

Διάβασε περισσότερα

Λογαριασμός ρεύματος - ΔΕΗ

Έκπτωση 42ευρώ/MWh προβλέπει η τροπολογία για το φθηνότερο ρεύμα στη Δ. Μακεδονία και την Αρκαδία

Έκπτωση που προσεγγίσει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης, φέρνει τροπολογία που εισάγεται στο νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΝ, σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης για το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο λιγνιτικών περιοχών είναι η ενίσχυση των ιδιαιτέρως περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας εξαιτίας της επιβάρυνσης από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων.

Διάβασε περισσότερα

Kozan.gr - Γιώργος Σταθάκης - Υπουργός Ενέργειας

kozan.gr: Ο Υπουργός Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση του ειδικού οικιακού τιμολογίου ρεύματος για τη Δ. Μακεδονία – Επιπλέον, επανέλαβε, ότι Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας αποκτά πρόσβαση στο φυσικό αέριο (Βίντεο)

Ο Υπουργός Γ. Σταθάκης ανακοίνωσε στη σημερινή συζήτηση στο Σχέδιο Νόμου για τις Ενεργειακές κοινότητες κι άλλες διατάξεις, τη θεσμοθέτηση του ειδικού οικιακού τιμολογίου ρεύματος για τη Δ. Μακεδονία, αλλά ςπιπλέον, επανέλαβε, ότι Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας αποκτά πρόσβαση στο φυσικό αέριο. Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: kozan.gr

Σέλτσας Κων/νος - ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας για την Τηλεθέρμανση Μελίτης

Μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Φλώρινας κ. Σέλτσα Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε χθες 16/1/2018, στο Υπουργείο Οικονομίας,παρουσία της κ.Φωτονιάτα Ειδικής Γραμματέως Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, σύσκεψη για τρίτη φορά με θέμα την Τηλεθέρμανση Μελίτης.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Μπίρος, ο δήμαρχος Φλώρινας κ.Βοσκόπουλος, αντιπροσωπεία της τοπικής κοινότητας Μελίτης, καθώς και εκ της μέρους της  ΔΕΥΑΦ  ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ζαέκης και η προϊσταμένη κ. Αβραμοπούλου.

Στη σύσκεψη κατέστη σαφές, τόσο από τον ίδιο το Βουλευτή, όσο και από την Ειδική Γραμματέα, ότι πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι να υλοποιηθεί το έργο με σαφή και αυστηρά χρονοδιαγράμματα, τα οποία και ορίστηκαν.

Διάβασε περισσότερα

Γιάννης Βοσκόπουλος

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Γ.Βοσκόπουλος για τη τηλεθέρμανση Μελίτης

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης, βρίσκεται πλέον η Δ.Ε.Υ.Α. Φλώρινας. Σύμφωνα με τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Βοσκόπουλος, με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ. Ευγενία Φωτονιάτα, την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, το έργο της τηλεθέρμανσης της Μελίτης θα προχωρήσει ως ξεχωριστό έργο και όχι ως παράρτημα του έργου της τηλεθέρμανσης της Φλώρινας. Στη συνάντηση ήταν παρόντες, επίσης, o Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας, Κώστας Σέλτσας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., κ. Αντώνης Ζαέκης, η Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. κ. Ερμιόνη Αβραμοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι από την ευρύτερη περιοχή του πρώην  Δήμου Μελίτης.

Μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο κ. Δήμαρχος σε δηλώσεις του είπε:

Διάβασε περισσότερα

ΝΔ - Νέα Δημοκρατία - Λογότυπο

Ερώτηση Βουλευτών της ΝΔ για την απασχόληση αλλοδαπών εργαζομένων και όχι ανέργων της περιοχής στην κατασκευή της μονάδας ΑΗΣ 5 στη Πτολεμαϊδα

Γιάννης ΑντωνιάδηςΟ βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης κατέθεσε Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας κα Αχτσιόγλου και προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη για το θέμα της απασχόλησης κυρίως αλλοδαπών εργαζόμενων και όχι ανέργων από την περιοχή μας για την κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ 5 στην Πτολεμαΐδα.

Την Ερώτηση του κ. Αντωνιάδη συνυπέγραψαν οι βουλευτές Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης και Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου

Αρ. πρωτ. Ερώτησης: 2655-16/1/2018

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
1) Την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2) Τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Απασχόληση αλλοδαπών εργαζόμενων και όχι ανέργων από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ 5 στην Πτολεμαΐδα.

Διάβασε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Περίληψη της Διακήρυξης Διαγωνισμού για μίσθωση του κυλικείου του ΓΕΛ Αμυνταίου

Η  Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Αμυνταίου προκηρύσσει, δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την μίσθωση του κυλικείου του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου.

Ο διαγωνισμός θα γίνει δημόσια στο γραφείο του Διευθυντή του Γυμνασίου Αμυνταίου στις  22 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα γραφεία του ΓΕΛ Αμυνταίου, απ όπου μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της διακήρυξης του διαγωνισμού και να δουν το χώρο του κυλικείου και να πληροφορηθούν κάθε τι σχετικό, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Διάβασε περισσότερα

Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας

Ο Σύλλογος Ποντίων Λεβαίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ (FYROM)

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Λεβαίας, αφού συνήλθαν σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 (Αριθ. Απόφασης 1/2018), αποφασίζει ομόφωνα την αντίδραση του σχετικά με όσα διαδραματίζονται εις βάρος της Μακεδονίας. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική. Ως σωματείο που εδρεύει στη Δυτική Μακεδονία εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας και την αντίδραση μας! Το όνομα της Μακεδονίας μας δεν πωλείται σε κανένα παρακράτος. Στέλνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018. Καλούμε τα μέλη μας, όποιος επιθυμεί και μπορεί, να παρεβρεθεί στο συλλαλητήριο.

Με τιμή,
το Δ.Σ.

Κινηματογραφικές Προβολές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας: Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ (The Commuter)

Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ (The Commuter) - ΑΦΙΣΑ

Ο Επιβάτης (The Commuter)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/1: 17.30 & 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/1: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 23/1: 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ
ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ – ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Διάβασε περισσότερα

ΦΙΛΩΤΑΣ ΠΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Δελτίο Τύπου για την αποχώρηση της ομάδας του Φιλώτα ΠΑΣ από την Α1 Κατηγορία Γυναικών Χειροσφαίρισης (ΗΒ)

ΦΙΛΩΤΑΣ 17/1/2018

Ο Σύλλογός μας ήδη με την άνοδό του στην Α1 Κατηγορία Γυναικών  ΗΒ  την αγωνιστική περίοδο 2014-15 κατέγραψε μία μεγάλη επιτυχία ,συνέχεια του παρελθόντος στις ηλικιακές κατηγορίες και γενικά στα πρωταθλήματα των προηγούμενων περιόδων. Μία  διαχρονική συνεπής πορεία προσφοράς στο Γυναικείο αθλητισμό και στο άθλημα της Χειροσφαίρισης  από την δεκαετία του ’90 ,που έχει αφετηρία ένα μικρό τόπο, αποτελώντας παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε όταν υπάρχει θέληση και συστηματική προσπάθεια.

Η άνοδός μας στην Α1 κατηγορία συνέπεσε με την οικονομική κρίση  στενεύοντας με την πάροδο  του χρόνου τις οικονομικές μας πηγές , νέα  βάρη δε,  προστέθηκαν στο Σύλλογο μετά την κατάργηση κάθε οικονομικής ενίσχυσης από ΟΧΕ και Πολιτεία.

Διάβασε περισσότερα

Συνάντηση Δημάρχου με μαθητές της σχολής ΕΠΑΣ μαθητείας (2018) - 2

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με μαθητές της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Ξεκίνησαν στον Δήμο Φλώρινας την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, την πρακτική τους άσκηση οι μαθητές της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Φλώρινας προσέλαβε 18 μαθητές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τους Αντιδημάρχους, κ.κ. Νίκο Δούμτση, Χρήστο Μπαρδάκα, Αντώνη Σίπκα και Κώστα Τριανταφυλλίδη, ενώ παρόντες, επίσης, ήταν ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας, κ. Παντελής Μαύρου και ο κ. Σωκράτης Εστές, Υποδιευθυντής της Σχολής.

Διάβασε περισσότερα

Εργασία

Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ

Ο.Α.Ε.Δ.Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών» που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

Διάβασε περισσότερα

Κοπή βασιλόπιτας Συλλόγου Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας 2018 - 3

Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας

Στις 14 Ιανουαρίου, ο Σ. Γ. Π. Φ. διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση των μελών του για την καινούρια Χρονιά και οι γυναίκες του χωριού ανταποκρίθηκαν στο απογευματινό κάλεσμα για το κόψιμο της ΠΙΤΑΣ.

Στο φιλικό και ζεστό, σχεδόν σπιτικό χώρο της κοινότητας ήπιαν τον καφέ τους κεράστηκαν ολόφρεσκο παστάκι του «Μπίλη» και δροσίστηκαν από τα αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη.

Κοπή βασιλόπιτας Συλλόγου Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας 2018 - 1

Διάβασε περισσότερα

Ερμής Αμυνταίου - Σήμα

Μεταγραφικό μπαμ από τον Ερμή Αμυνταίου: Απέκτησε το Λευτέρη Σωτηριάδη από τον Άρη Θεσ/νίκης!

Λευτέρης Σωτηριάδης - Μεταγραφή Ερμή Αμυνταίου (2018)Μια πολύ σημαντική μεταγραφή ολοκλήρωσε σήμερα ο Ερμής Αμυνταίου ο οποίος απέκτησε το νεαρό ταλαντούχο και εξελίξιμο 18χρονο Λευτέρη Σωτηριάδη.

Ο Σωτηριάδης είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι γεννημένος τον Μάιο του 1999 και αγωνίζεται στην θέση του στόπερ με πολύ καλές εμφανίσεις σε όσα παιχνίδια συμμετέχει. Ξεχωρίζει για την ψυχραιμία του και την καλή μεταβίβαση. Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως παίζει με »ψηλά» το κεφάλι με αποτέλεσμα να δημιουργεί επίθεση για την ομάδα του αλλά και να σκοράρει.

Το καλοκαίρι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη με τον οποίο είχε συμμετοχές με τις «μικρότερες» ομάδες του και είναι σημαντικό που ο Ερμής κατάφερε να τον αποκτήσει αφού τον διεκδικούσαν και άλλες ομάδες.

Διάβασε περισσότερα

Κοπή βασιλόπιτας SHOGUN - 1

Κοπή Βασιλόπιτας του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φλώρινας SHOGUN (ΦΩΤΟ)

Σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον στην αίθουσα «Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» όπου παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του  Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φλώρινας  SHOGUN , έγιναν οι προγραμματισμένες προεξετάσεις και η κοπή της βασιλόπιτας στις 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12.00μμ. Μας τίμησαν με την παρουσία τους  ο αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Αντώνιος Σίπκας, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ Πασχαλίδης Παναγιώτης οι οποίοι μας είπαν τις ευχές τους  για μια καλή χρόνια και συγχάρηκαν το σύλλογο για την ως τώρα διαδρομή του.

Κοπή βασιλόπιτας SHOGUN - 5

Διάβασε περισσότερα