Πίνακας - Τέχνη - Γκράφιτι

ΑΡΧΕΙΟ: «Ένα ζευγάρι… μεταχειρισμένα ιδανικά» – ΗΧΩλόγιο

ΗΧΩΛΌΓΙΟ 197 (2012)Είναι μια πρωτόγνωρη, μια περίεργη κατάσταση αυτή που ζούμε στη μικρή μας πόλη, αγαπημένοι. Δεν ξέρω αν υπάρχει πια επαφή. Δεν ξέρω καν αν συζητάμε μεταξύ μας. Συναντιόμαστε βέβαια, δεν λέω. Ανταλλάσουμε σκόρπιες κουβέντες, δεν αμφιβάλλει κανείς γι αυτό. Μιλάμε για τούτο και για εκείνο, περί ανέμων και υδάτων, για τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται, υιοθετούμε την ορολογία της τρόικας και του υπουργείου οικονομικών, ενώ λέξεις όπως ισοδύναμα μέτρα, οριζόντιες περικοπές, φτώχια, ανεργία, κ.τ.λ. εισβάλλουν βίαια και κυριαρχούν στο λεξιλόγιό μας.

Μετράμε καθημερινά απώλειες, περιγράφουμε στιγμές που ζήσαμε στην καφετέρια ή στην ταβέρνα ή στο περπάτημα. Μας διχάζει η λαθρομετανάστευση και η αντιμετώπισή της, δηλώνουμε εξπέρ στο δόγμα της Θράκης, ένας υφέρπων εθνικισμός μας πνίγει, αλλά μέχρις εκεί.

Τίποτα το σπουδαίο, τίποτα το ανατρεπτικό. Φύλλο δεν κουνιέται στη μικρή μας πόλη. Μιλάμε με πολύ στόμφο αλλά και με ακόμα περισσότερο φόβο. Ένα έμπειρο μάτι το διακρίνει στις συσπάσεις των ματιών μας. Η επιστροφή στην ελαφρότητα, με λίγα λόγια σε αυτό που λέγεται μικροσυζήτηση ή «κουβέντα να γίνεται», είναι δεδομένη. Ο λόγος μας αδύναμος, δεν κάνει καμία προσπάθεια να αναθεωρήσειτις χαμένες αξίες, ούτε καν να ανατρέψει τα γνωστά νοσηρά δεδομένα.

Διάβασε περισσότερα


Άρωμα χειμώνα σε Τοπικές Κοινότητες της Π.Ε. Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα λευκά ντύθηκαν ορεινές και ημιορεινές Τοπικές Κοινότητες της Π.Ε. Φλώρινας εξαιτίας της χιονόπτωσης τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά, δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στους οδικούς άξονες ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται λίγο πάνω από τους 0 βαθμούς. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διάβασε περισσότεραΕγκαίνια Ιατρείου στην Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου τα εγκαίνια του κοινοτικού ιατρείου στην Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγής, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο «Σπίτι του Παιδιού». Ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Δροσοπηγής, με τη βοήθεια χορηγών αγοράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός και σήμερα ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει τους ασθενείς του χωριού, οι οποίοι θα εξετάζονται από τον κοινοτικό ιατρό.

Στην πρωτοβουλία αυτή αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Σούλα Χαρίση, ευχαριστώντας όλους όσους αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Διάβασε περισσότερα


Σύσκεψη για τα αδιέξοδα και το μέλλον του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Αμυνταίου -ΚΕΦΙΑΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αδιέξοδα του παρόντος και οι προοπτικές για το μέλλον του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Αμυνταίου (ΚΕΦΙΑΠ – πρώην ΚΑΦΚΑ) βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Αμυνταίου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, κάτι που μαρτυρά το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, έγινε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την παρούσα κατάσταση και τα προβλημάτα που αντιμετωπίζει το Κέντρο. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας κ. Ρούσης Αλεξανδρής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Π.Δ.Μ. για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, ως εκπρόσωπος και της 3ης ΥΠΕ, κ. Γιώργος Χιωτίδης, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑμεΑ Δ. Μακεδονίας κ. Βασίλης Κούτσιανος, ο εκπρόσωπος του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών κ. Αυγουστίδης Γεώργιος, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία Αμυνταίου κ. Θεοδώρα Ηλία, ο πανοσιολογιότατος πάτερ Σεβαστιανός, το προσωπικό του κέντρου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων με αναπηρία, πολιτιστικών συλλόγων και πολιτικών φορέων της Δ. Μακεδονίας, νοσηλευόμενοι καθώς και απλοί πολίτες.

Το ευρύτερο πλαίσιο της συζήτησης έθεσε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Κέντρου, αναφέροντας

Διάβασε περισσότερα


Δεντρολίβανο

Αποσπάσματα από το ΗΧΩ Φλώρινας 2

Πρωτοσέλιδο - 451«Ένα βοτάνι για τη θύμηση…» – ΗΧΩλόγιο
Ο καιρός πάει να χαλάσει. Σύννεφα μαύρα και βαριά πλέουν αργά, χαμηλά, σημάδι πως όπου να ‘ναι θα εγκαταλείψουν το υγρό τους φορτίο πάνω στη γη. Ο αέρας δυναμώνει σιγά-σιγά και σαρώνει τα κίτρινα φύλλα. Το δεντρολίβανο μπροστά στα πόδια μου αντιστέκεται σθεναρά στις ριπές του. Το φύτεψα πέρσι και έχει φτάσει ίσαμε το μισό μου μπόι… (συνέχεια)

Παραπολιτικά (15/11/2017)
“Επίθεση από τρία αδέσποτα σκυλιά δέχτηκε χθες ένας 69χρονος στην πόλη της Φλώρινας. Συγκεκριμένα, στις 4 περίπου το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Καστρισιανάκη και Σαρανταπόρου, τα σκυλιά επιτέθηκαν στον άτυχο άνδρα και τον δάγκωσαν και στα δύο χέρια. Ο 69χρονος μετέβη άμεσα στο νοσοκομείο, όπου καθαρίστηκαν οι πληγές και του χορηγήθηκε αντιβίωση…»(συνέχεια)

Τι είναι τελικά η 17 Νοέμβρη;
Τελικά δεν έχω καταλάβει. Τι ήταν ακριβώς αυτή η περιβόητη 17η του Νοέμβρη; Ήταν μια συμμορία στυγνών δολοφόνων; Ήταν ένα μάτσο κακοποιών, ληστών και πλιατσικολόγων, που διέπραξε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και σαν τέτοια έπρεπε να αντιμετωπιστεί; Ή μήπως ήταν μια πολιτική οργάνωση που είχε πολιτικούς στόχους και τα εγκλήματα που διέπραξε ήταν πολιτικά; (συνέχεια)


Κινηματογραφικές Προβολές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας: «Το τελευταίο σημείωμα»

Το τελευταίο σημείωμα

Το Τελευταίο Σημείωμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11: 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/11: 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11: 19.00 & 22.00
ΤΡΙΤΗ 21/11: 21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11: 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ – ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Διάβασε περισσότερα


Κινηματογραφικές Προβολές της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας: LEGO NINJAGO

LEGO NINJAGO

LEGO NINJAGO (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)


ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11: 17.00 & 19.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/11: 17.30
ΤΡΙΤΗ 21/11: 18.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ – ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Διάβασε περισσότερα


Σάββας Σαπαλίδης - 2017

Ο Σάββας Σαπαλίδης παρουσίασε τον συνδυασμό του «Επιμελητηριακή Συνεργασία» για το ΕΒΕ Φλώρινας

Τους υποψήφιους του συνδυασμού του «Επιμελητηριακή Συνεργασία» , το έργο του καθώς και τους στόχους της  νέας του θητείας , παρουσίασε χθες Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017  στη Φλώρινα.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν το σύνολο των υποψηφίων , ο Αντιπεριφερειάρχης Στέφανος Μπίρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Χατζίδης  Νίκος  οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Φλώρινας Μιχάλης Καρακόλης και Σταύρος Παπασωτηρίου, ο υποψήφιος πρόεδρος για το ΕΒΕ Κοζάνης  Μόσχος Βασίλης.

Να επισημάνουμε ότι ο συνδυασμός «Επιμελητηριακή Συνεργασία»  είναι ο μοναδικός για το ΕΒΕ Φλώρινας.

Απευθυνόμενος προς τους υποψήφιους του συνδυασμού του ο κ. Σαπαλίδης είπε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζω στην πρώτη μας επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού μας «επιμελητηριακή συνεργασία» της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι.

Διάβασε περισσότερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κατάσταση αναμονής οι προστατευόμενες περιοχές: Θετικά στοιχεία αλλά και προβληματισμός για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Περιβαλλοντικές οργανώσεις

Παρά τα θετικά σημεία που περιέχει το σχέδιο νόμου για τις προστατευόμενες περιοχές που τέθηκε σε διαβούλευση από το ΥΠΕΝ, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνουν τον κίνδυνο να παραμείνει μετέωρο το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών.

Σε κοινή τους τοποθέτηση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, MEDASSET, MΟm, ΑΝΙΜΑ, WWF Ελλάς αξιολογούν τα θετικά και αρνητικά σημεία του νομοσχεδίου. Διαπιστώνουν κατ’ αρχήν με ανακούφιση ότι λίγο πριν την εκπνοή της διάρκειας ζωής τους, μέχρι το τέλος του έτους, οι φορείς διαχείρισης επιφορτίζονται με κεντρικό ρόλο στο εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών, ανατρέποντας παλαιότερους σχεδιασμούς για καταργήσεις και συγχωνεύσεις.

Οι 35 φορείς διαχείρισης, 28 υφιστάμενοι και 7 νέοι, που προβλέπονται από το σχέδιο νόμου θα καλύπτουν σχεδόν όλο το δίκτυο των περιοχών Natura 2000, συμπεριλαμβανομένων επικείμενων επεκτάσεών του. Η πρόβλεψη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου, καθώς μέχρι σήμερα λιγότερο από το ένα τρίτο των περιοχών Natura 2000 εντασσόταν στην αρμοδιότητα κάποιου από τους 28 υφιστάμενους φορείς διαχείρισης. Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο στο νέο νομοσχέδιο αποτελεί, επίσης, η ρητή πρόβλεψη της κάλυψης της λειτουργίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ετήσια βάση.

Έντονος όμως παραμένει ο προβληματισμός των 11 οργανώσεων για την επί της ουσίας λειτουργία των προστατευόμενων περιοχών, τόσο στο αμέσως επόμενο διάστημα όσο και στο μέλλον.

Διάβασε περισσότερα


Γενικά Άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας κινείται σε ολισθηρό δρόμο και απομακρύνεται από την κοινωνία (Του Δρ. Κωσταντινόπουλου Π. Συμεών)

Η σκανδαλώδης απόφαση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την εισαγωγή των υιών των καθηγητών-τριών στο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου ως υπεράριθμων (και όχι τόσο η απαλλαγή από τα δίδακτρα, κατά το λαϊκό Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει), θέτει εκπαιδευτικά, ηθικά και πολιτικά ερωτήματα που δημιουργούν ανισότητα και αδικία.

Η απόφαση αυτή συνιστά μια απειλή σε ότι αφορά στην κοινωνική κινητικότητα και έρχεται αντιμέτωπη με το κορυφαίο παιδαγωγικό αξίωμα των ίσων ευκαιριών (Chancengleichheit-égalité des chances).

Όπως είναι γνωστό η σχολική και πανεπιστημιακή σταδιοδρομία των μαθητών συσχετίζεται:

Διάβασε περισσότερα


Ευχαριστήρια Επιστολή του 1ου Ε.Κ. Φλώρινας στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ωνάση»

Η Διεύθυνση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.), ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και η Μαθητική Κοινότητα του 1ου ΕΠΑ.Λ., του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., του Ειδικού σχολείου και του Δημοσίου ΙΕΚ Φλώρινας ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο κύριο Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος για τη γενναιόδωρη δωρεά Τεχνολογικού Εξοπλισμού για τις ανάγκες των σχολείων μας.

Ο Τεχνολογικός Εξοπλισμός των δυο υπερσύγχρονων εργαστηρίων Πληροφορικής ο οποίος αποτελείται από εικοσιέξι υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, δύο διαδραστικούς πίνακες, πέντε βιντεοπροβολείς, δύο εκτυπωτές και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να επιτευχθούν οι μαθησιακοί στόχοι του αναλυτικού προγράμματος σπουδών και στην ενίσχυση του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών.

Διάβασε περισσότερα


Εργασία - άδεια

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών

Ο.Α.Ε.Δ.Ξεκινά την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών».

Από τις 15.000 θέσεις, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

Διάβασε περισσότερα


Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας 2017 - Νάουσα - 3

Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Λαογραφίας & Παραδοσιακών Χορών στη Νάουσα

Λύκειο Ελληνίδων ΦλώριναςΤο Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Φλώρινας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 3ο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παραδοσιακών Χορών που διοργανώθηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας και πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα στις 17-19 Νοεμβρίου 2017.

Η χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας συμμετείχε στη χορευτική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας την Παρασκευή 17/11. Στην παράσταση συμμετείχαν μαζί με το Λύκειο της Φλώρινας οι χορευτικές ομάδες των Λυκείων των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, Αχαρνών, Βέροιας, Ορεστιάδας, Πάτρας και Νάουσας.

Μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε δείπνο-γλέντι όπου τα μέλη των χορευτικών τμημάτων δείπνησαν και διασκέδασαν σε μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού. Τη χορευτική ομάδα συνόδευσαν η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας κ. Χριστίνα Γκόλνα και η χοροδιδάσκαλος κ. Ρίτσα Τρύφωνος.

Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας 2017 - Νάουσα - 1

Διάβασε περισσότερα


ΣΑΡΙΣΕΣ: Τέλος πρώτου γύρου για την αντρική ομάδα

Α.Σ.Ε.Α. ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας - ΈμβλημαΟλοκληρώθηκε ο 1ος γύρος της Β΄ Εθνικής Αντρών Β. Ελλάδας, όπου συμμετέχει η αντρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ με 5 νίκες και 4 ήττες βρίσκονται στην 4η θέση.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν στις 18/11/2017 οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές του 1ου γύρου της Β΄ Εθνικής αντρών. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις σημείωσαν 2 νίκες και 1 ήττα .

Πρώτα επικράτησαν εύκολα της ουραγού ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με σκορ 4-0 και στη συνέχεια νίκησαν σχετικά εύκολα τον Πολύγυρο με σκορ 4-1. Οι 2 νίκες αυτές είναι πολύ σημαντικές καθώς δίνουν απόσταση ασφαλείας από την επικύνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Τέλος, στο πιο δύσκολο παιχνίδι της ημέρας η ομάδα της Φλώρινας ηττήθηκε από την πρωτοπόρου του πρωταθλήματος ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς με σκορ 0-4.

Διάβασε περισσότερα


Εργασία

Ανακοίνωση πρόσληψης 16 ατόμων για το Νοσοκομείο Φλώρινας, 3 ατόμων για το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου και 1 ατόμου για το ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας

Γενικό Νοσοκομείο ΦλώριναςΤο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, για ανάγκες καθαριότητας συνολικά είκοσι (20) ατόμων εκ των οποίων: δεκαέξι (16) για το Νοσοκομείο Φλώρινας, τρεις (3) για το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου Ν. Φλώρινας και έναν (1) για το ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικο ΕΝΤΥΠΟ ΣΟΧ 7 συνοδευμένη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να την υποβάλουν είτε αυτοπρόσωπος, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή θεωρημένη από δημόσια αρχή, στη Γραμματεία του Γ.Ν. Φλώρινας «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» – Ταχ. Δ/νση: Εγνατίας 9 ΤΚ 53100 Φλώρινα.

Διάβασε περισσότεραΝοσοκομείο Φλώρινας

Ευχαριστήρια από το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου»

Προς
κο Λάζαρο Αντ. Παπαδόπουλο
Μαιευτήρα Χειρ. Γυναικολόγο
ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Θέμα « Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού»

Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, κατά την 24η συνεδρίασή του στις 14 Νοεμβρίου 2017, έκανε αποδεκτή τη δωρεά σας, εις μνήμην του πατρός σας Αντωνίου Παπαδόπουλου, αποτελούμενη από ένα αναισθησιολογικό μηχάνημα, μια φορητή θερμοκοιτίδα, κλινοσκεπάσματα-σεντόνια, διάφορα χειρουργικά εργαλεία.

Παρακαλούμε να δεχτείτε τις θερμές ευχαριστίες μας.

Διάβασε περισσότερα


Δήμος Φλώρινας - Λογότυπο

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας την Παρασκευή 17/11/2017

Δήμος Φλώρινας - ΛογότυποΥπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρου Σερίδη πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 17 Νοέμβριου 2017, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη και τρία εκτός αυτής.

Τα θέματα της εκτός ημερήσιας διάταξης είναι:

 • «Έκδοση Ψηφίσματος Συμπαράστασης για τους Πληγέντες Θεομηνίας», με εισηγητή τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σερίδη Πέτρο.
 • «Έγκριση ή μη εκτός έδρας μετακίνησης αιρετών για συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που θα διεξαχθεί στον Βόλο της Π.Ε. Μαγνησίας από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Φλώρινας, κ. Λουκά Δημήτριο.
 • «Ακύρωση της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 212/17-08-2017 και λήψη νέας απόφασης για την έγκριση νέας διενέργειας εργασίας με τίτλο ¨Εργασίες αποχιονισμού- αντιμετώπισης παγετού Δήμου Φλώρινας 2017-2018″», με εισηγήτρια την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Τμήματος Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών Δήμου Φλώρινας, κ. Γερομιχαλού Μελπομένη.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Διάβασε περισσότερα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - χάρτηςΣτα πλαίσια επικαιροποίησης του μητρώου επικοινωνίας της Π.Ε. Φλώρινας εν όψει της νέας χρονιάς, παρακαλούμε όπως οι τοπικοί σύλλογοι (μορφωτικοί – αθλητικοί – πολιτιστικοί), οι τοπικές ενώσεις και τα τοπικά σωματεία αποστείλουν στοιχεία (Επωνυμία – τηλέφωνα επικοινωνίας – υπεύθυνοι επικοινωνίας – διευθύνσεις – ηλεκτρονικές διευθύνσεις) στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

i n f o @ f l o r i n a . p d m . g o v . g r

ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα 23853.50409 & 6985.949.434.

Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση!

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Φλώρινας


Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Φλώρινας - ΕΛΜΕ

Πρόσκληση για συνάντηση από τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Φλώρινας

Πρόσκληση για Συνάντηση

Η κίνηση μας στον εκπαιδευτικό χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας έχει ως σκοπό να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους που διακατέχονται από δικαιολογημένη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας:

 • από την κραυγαλέα κοροϊδία των πολιτικών ηγετών επί σειρά ετών, την αφαίμαξη της χώρας μας από τις κομματικές ηγεσίες,
 • την εσκεμμένη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μέσα από μία σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων και ανήθικων συναλλαγών και προσφάτως,
 • το ξεπούλημα της χώρας μας από τους ίδιους τους υπευθύνους της σημερινής κατάστασης, στο ΔΝΤ και ΕΚΤ, αφού πρώτα φορτώσανε σε εμάς με κάθε θράσος την ευθύνη της δήθεν οικονομικής κρίσης,
 • και τέλος την ποδηγέτηση της χώρας μας στην τρόικα με την εφαρμογή των περίφημων μνημονίων τα οποία και μας επιβλήθηκαν χωρίς καν να ερωτηθούμε.

Διάβασε περισσότεραΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Φλώρινας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΑ.Ο.Σ. λογότυποΣυμπολίτες,

Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τα μνημόνια προχωρά στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Πωλούνται η μονάδα Μελίτη 1, η άδεια κατασκευής της μονάδας Μελίτη 2 στη Φλώρινα, καθώς και η 3η και 4η Μονάδα στη Μεγαλόπολη.

Άλλη μια κίνηση που θα ενισχύσει τον οικονομικό μαρασμό του νομού μας, της χώρας μας και άλλες θέσεις εργασίας θα χαθούν.

Διάβασε περισσότερα


Εργασία - άδεια

Ενημέρωση προς τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τη χορήγηση άδειας του τρέχοντος έτους 2017

Ε.Κ.Φ. - Εργατικό ΚέντροΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τη χορήγησης άδειας του τρέχοντος έτους 2017.

Ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας πρέπει να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας είναι άκυρη.

Σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνείται να χορηγήσει την ετήσια άδεια ανάπαυσης που ζήτησε ο εργαζόμενος, τότε οφείλει την πληρωμή της σε χρήμα με προσαύξηση 100%.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται, στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php


Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (10)

Γ’ Εθνική: Σπουδαία νίκη για τον Ερμή επί της Λευκίμμης

Πραγματοποιώντας ίσως τη καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Ερμής Αμυνταίου κέρδισε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 την ισχυρή Λευκίμμη και βρέθηκε μόνος στη 4η θέση της βαθμολογίας.

Μπροστά σε 300 περίπου φιλάθλους και κάτω από συνεχή βροχή στο μεγαλύτερο μέρος του β΄ μέρους ο Ερμής ήταν χάρμα οφθαλμών για ένα 45λεπτο ενώ στην επανάληψη έπαιξε έξυπνα και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε ποτέ.

Από την άλλη η Λευκίμμη (οι άνθρωποι της οποίας ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Ερμή για την άψογη φιλοξενία) δεν μπόρεσε να προβάλει ουσιαστικά καμιά αντίσταση στον Ερμή και έτσι γνώρισε ακόμα μια ήττα οπισθοχωρώντας στη βαθμολογία.

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (11)

Φάσεις και γκολ

Διάβασε περισσότερα


Εθνική Ελλάδος πινγκ πονγκ

ΣΑΡΙΣΕΣ: Θετική η παρουσία της Φωτιάδου στην Εθνική Κορασίδων

Ως θετική κρίνεται η πρώτη παρουσία της Χρυσής Φωτιάδου με την Εθνική Κορασίδων. Η Φλωρινιώτισσα αθλήτρια αγωνίστηκε και στο ομαδικό και στο ατομικό πραγματοποιώντας αξιόλογες εμφανίσεις.

Η ομάδα των κορασίδων πήρε τη 2η θέση στον 1ο όμιλο. Αρχικά έχασε 3-0 από το Λουξεμβούργο, που έχει και κινεζικής καταγωγής αθλήτρια και το απόγευμα κατέβαλλε με 3-0 την Κύπρο Β. Στην πρεμιέρα αγωνίστηκαν στο απλό η Χρυσή Φωτιάδου και η Κατερίνα Φραγκάκη και στο διπλό η πρώτη με την Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη.

Στην αναμέτρηση με την Κύπρο Β η Φωτιάδου και η Κοτζαμιχάλη είχαν από μία νίκη στο απλό, ενώ στο διπλό σημείωσαν τη νίκη η Φραγκάκη με την Κοτζαμιχάλη. Τα κορίτσια πήγαν στην 4άδα όπου έχασαν δύσκολα 3-1 από τη Νορβηγία. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 η Κοτζαμιχάλη νικώντας με 3-0 σετ τη Χάουντεν.

Διάβασε περισσότερα


Αριστέας Φιλώτα - ΑΠ Καστοριάς 1-3 (γ)

ΒΟΛΕΙ: Έπεσαν μαχόμενες οι Παγκορασίδες του Αριστέα – Δεν έβαλε δύσκολα στον Γ.Σ. Κοζάνης ο Αριστέας στις Κορασίδες

ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ - Έμβλημα
ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Το ντέρμπι κορυφής του Γ Όμιλου του πρωταθλήματος Παγκορασίδων της ΕΣΠΕΜ, ανάμεσα στον Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου και τον Α.Π. Καστοριάς, διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής (19/11) στο ΔΑΚ Αμύνταίου, με τις φιλοξενούμενες να παίρνουν τη νίκη πιο δύσκολα απ΄ ότι μαρτυρά το τελικό αποτέλεσμα (3-1 σετ).

Η ομάδα του Αριστέα μπήκε μουδιασμένη στον αγωνιστικό χώρο, δέχτηκε συνολικά 8 πόντους από το εξαιρετικό σερβίς της Καστοριάς, σημείο που καθόρισε εν πολλοίς την τύχη του πρώτου σέτ (12-25) υπέρ του Α.Π. Καστοριάς.

Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχες βρήκαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν δύο φορές με διαφορά 5 πόντων 7-2 και 11-6, όμως η απόδοση τους δεν είχε συνέχεια και οι Καστοριανές με δυνατά σημεία τα τεχνικά σερβίς και τα χτυπήματα σε πρώτο χρόνο, κατάφεραν να ανατρέψουν τη σε βάρους κατάσταση, κατακτώντας και το δεύτερο σετ με 18-25.

Διάβασε περισσότερα


Σκάκι πρωτάθλημα

1ο Ανοιχτό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Φλώρινας

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας προκηρύσσει Ανοιχτό Σκακιστικό Τουρνουά με σκοπό την ανάδειξη του Πρωταθλητή της πόλης μας.

Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σάββατο στις 17:00 στο χώρο της Λέσχης (Ι. Καραβίτη 2, πρώην ΔΙΕΘΝΕΣ) με χρόνο σκέψης 1 ώρα για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα με προσαύξηση 30’’ από την πρώτη κίνηση. Θα παιχτούν 5 ή 7 γύροι ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων, ενώ το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά τον 1ο γύρο.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και το Σάββατο 25/11 ως τις 16:00 στο τηλέφωνο 6989.113.596 και στο e-mail:

e v i a n t o n i a d o u 3 0 @ g m a i l . c o m

Οι 3 πρώτοι της γενικής κατάταξης θα βραβευτούν και ο 1ος θα ανακηρυχτεί πρωταθλητής Φλώρινας (το δώρο του θα ανακοινωθεί στην τελετή έναρξης).

Διάβασε περισσότερα


Κύπελλο ξιφασκίας

«Σάρωσαν τα πιτσιρίκια του Ο.ΞΙ.Φ.»

Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας - ΟΞΙΦΜε ένα Χρυσό, ένα Χάλκινο και συνολικά 4 παρουσίες στην 8άδα του Πανελληνίου Κυπέλλου -13 χρονών στο ξίφος ασκήσεως, επέστρεψαν τα πιτσιρίκια του ΟΞΙΦ από την Αθήνα, το περασμένο Σάββατο!

Ο Δημήτρης Σαχινίδης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και σήκωσε το Κύπελλο (50 συμμετοχές) νικώντας τον Τσουτσοπλίδη (ΑΞΙΑ) στον τελικό με 10-2! Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κωσταντίνος Χατζόπουλος ενώ για 2 μόλις χτυπήματα ο Σωτήρης Γεροσίδερης έχασε τα μετάλλια (8ος). Πολύ καλή εμφάνιση από τους: Βασίλη Μούλελη (11ος), Γιώργο Γιοβάνη (16ος) και Γιώργο Νεδέλκο (23ος).

Στα κορίτσια η Γεωργία Κετσετζή, παρά την πολύ καλή εμφάνιση στα προκριματικά «σκάλωσε» στα προημιτελικά κυρίως λόγω άγχους κατακτώντας την 6η θέση (36 συμμετοχές). Χρήσιμη εμπειρία η συμμετοχή για 1η φορά σε πανελλήνιο κύπελλο για τις Αφορόζη, Γιάγκου και Σφέτκου.

Διάβασε περισσότερα


Σύλληψη -2- αλλοδαπών σε περιοχή της Φλώρινας για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθησαν χθες, (18-11-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ένας άνδρας 49 χρονών και μία γυναίκα 30 χρονών, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος υπήκοος Αλβανίας ως οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος και η 30χρονη ως συνοδηγός του οχήματος, μετέφεραν από κοινού προς το εξωτερικό της χώρας, 46χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, -3- κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.


Δήμος Φλώρινας - Λογότυπο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας την Τετάρτη 22/11/2017

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στις 22 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 • «Μίσθωση ακινήτων τρίτων για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας»
  Εισηγητής κος Δημήτριος Θεοφανίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Δημητρίου-Βογδάνη, Προϊσταμένης Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμο Φλώρινας.
 • «Επιστροφή λόγω υπερβάλλοντος ποσού επιχορήγησης»
  Εισηγητής κος Δημήτριος Θεοφανίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Δημητρίου-Βογδάνη, Προϊσταμένης Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμο Φλώρινας.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - χάρτης

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας την Τρίτη 21/11/2017

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Tρίτη 21/11/2017 και ώρα 11:00 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), λόγω ανάγκης λήψης απόφασης επί των κάτωθι θεμάτων:

 • Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.
 • Έγκριση Αποδοχής και κατανομής ποσού 450.000,00 €
 • Έγκριση του πρακτικού του Ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης του έργου: ΣΑΕΠ 541 «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου της ΠΕ Κοζάνης, αρμοδιότητας ΔΤΕ (Έδρα)/ΠΔΜ, έτους 2017». Προϋπολογισμού: 6.000.000,00 € (με Φ.Π.Α).
 • Έγκριση αποτελέσματος του 1ου πρακτικού διεξαγωγής ανοιχτής ηλεκτρονικής διαδικασίας και ανάθεση στον μειοδότη-προσωρινό ανάδοχο για το έργο «Διαμόρφωση χώρου γεφυροπλάστιγγας Μεσοβούνου».
 • Έγκριση του 2ου πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού και κατακύρωση της ανάθεσης σύμβασης στον μειοδότη – προσωρινό ανάδοχο για το έργο «Επισκευή και συντήρηση γέφυρας Μπέλεϋ στην Τ.Κ. Τραπεζίτσας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης».

Διάβασε περισσότερα


Κερί - εκκλησία

Από το Σύλλογο Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας για τη κυρία Μαρία Δούκα

Η αγγελία του θανάτου της κυρίας Μαίρης ξάφνιασε και στενοχώρησε όλους τους κατοίκους του χωριού, αλλά περισσότερο τις γυναίκες. Όλες είχαν μονό καλές κουβέντες να πουν για τη Μαίρη.

Ήταν κοπέλα, όταν ήρθε στον Παπαγιάννη, στην αρχή της δεκαετίας του 60, στα πλαίσια της επιμόρφωσης του πληθυσμού με το πρόγραμμα της «Βασιλικής Πρόνοιας».

Ήταν μια από τις κυρίες που αναλάμβαναν πολλαπλές αρμοδιότητες και δραστηριότητες στα χωριά. Είχαν ρόλο επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό που αφορούσε σε μικρούς και μεγάλους. Τα «Σπίτια Παιδιού» γέμιζαν κάθε μέρα από μικρά και μεγάλα παδιά καλύπτοντας δημιουργικά τις ώρες τους με μελέτη και παιχνίδι, τότε, που το χωριό είχε πολλούς νέους.

Διάβασε περισσότερα