Ένταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου

Ο χρόνος κατανομής των ερωτήσεων από τους Δημοτικούς συμβούλους και ο χρόνος της απάντησης του Δημάρχου, ήταν η αιτία της έντασης που δημιουργήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου τη Δευτέρα το απόγευμα.
Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Μάκη Ιωσηφίδη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Θεοδωρίδης διαμαρτυρόμενος μίλησε για άνιση κατανομή του χρόνου από το προεδρείο.
Ζήτησε να αναγνωσθεί η παράγραφος του κανονισμού που αναφέρεται στο χρόνο κατανομής των τοποθετήσεων και των απαντήσεων, κάτι που έγινε από τον κ. Λιάση, ο οποίος επεσήμανε ότι ο κανονισμός ψηφίσθηκε ομόφωνα από τα μέλη της επιτροπής και στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης υποστήριξε ότι γίνεται ερμηνεία κατά το δοκούν και δεν τηρείται ο κανονισμός, δηλαδή το δίλεπτο των ερωτήσεων και το δίλεπτο των απαντήσεων του Δημάρχου επί των ερωτήσεων.
Η ένταση που επικράτησε ανάγκασε τον πρόεδρο κ. Λιάση σε πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.
Όταν επανήλθαν στην αίθουσα για τη συνέχιση της συνεδρίασης, ο κ. Θεοδωρίδης επέμενε να αναγνωσθεί η παράγραφος που αναφέρεται στο χρόνο κατανομής κάτι που για τον κ. Λιάση είχε κλείσει μετά την δική του ανάγνωση.
Η επιμονή του κ. Θεοδωρίδη να αναγνωσθεί η συγκεκριμένη παράγραφος, ανάγκασε τον κ. Λιάση να τον ανακαλέσει στην τάξη.
Αυτό στάθηκε ως αφορμή να ανακοινώσει ο κ. Θεοδωρίδης ότι  η αντιπολίτευση θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, κάτι που έγινε από όλους τους Δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με τους εναπομείναντας Δημοτικούς συμβούλους.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2