Ειδήσεις - εφημερίδα

Ένταση και επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Πισοδέρι Φλώρινας

Πλήθος κόσμου από πολλά μέρη της Βόρειας Ελλάδας συγκεντρώθηκε τη Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου στη Φλώρινα για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας – FYROM που υπογράφονταν την ίδια ώρα στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών.

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο έφτασαν με ναυλωμένα λεωφορεία και με ΙΧ αυτοκίνητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποια στιγμή, μερίδα διαδηλωτών αποφάσισε να κινηθεί με τα πόδια από το χώρο του συλλαλητηρίου προς τους Ψαράδες, μια απόσταση που δεν είναι καθόλου αμελητέα για να τη διανύσεις με τα πόδια.

Στη πορεία συναντήθηκαν με αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει τους δρόμους και σημειώθηκε ένταση και επεισόδια καθώς οι διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό χωρίς επιτυχία.

Στο μεταξύ στους Ψαράδες υπεγράφη τελικά η συμφωνία για το ονοματολογικό της FYROM, παρουσία των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ και εκπροσώπων από τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας οι επίσημοι μετέβησαν στο χωριό Οτέσοβο της FYROM όπου παρατίθεται γεύμα.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2