Ανταρκτική - πιγκουίνοι

Ακόμα πιο κρύο το πιο κρύο μέρος στη γη σύμφωνα με τους επιστήμονες

Όπως ίσως να γνωρίζετε, στην Ανταρκτική έχει σημειωθεί η χαμηλότερη θερμοκρασία στον πλανήτη γη. Νέες μελέτες όμως δείχνουν ότι σε αυτό το αφιλόξενο μέρος μπορεί να κάνει πιο κρύο από ότι περιμέναμε.

Η πρώτη επίσημη καταγραφή της χαμηλότερης θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη έγινε το 1983 όταν Ρώσοι επιστήμονες μέτρησαν -89.2 βαθμούς Κελσίου. Το 2010 και πάλι στην Ανταρκτική, μετρήθηκε χαμηλή θερμοκρασία ρεκόρ στους -93 βαθμούς σε υψόμετρο 3800 μέτρων χρησιμοποιώντας στοιχεία από τους δορυφόρους.

Ωστόσο ούτε οι -93 φαίνεται ότι είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί μιας και οι επιστήμονες αναλύοντας στοιχεία από την περίοδο 2004-2016, (στην Ανταρκτική φυσικά), μέτρησαν θερμοκρασία αέρα -98 βαθμούς Κελσίου! Οι μετρήσεις δεν αφορούσαν σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία αλλά συνολικά στο οροπέδιο της Ανταρκτικής…

Μετά από αυτήν την αποκάλυψη, που έγινε στο έγκριτο περιοδικό γεωφυσικής «Geophysical Research Letters», οι επιστήμονες δηλώνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα οι -98 βαθμοί Κελσίου είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία που υπάρχει στην επιφάνεια της γης.

Σε όλη την Ανταρκτική, τον χειμώνα η μέση θερμοκρασία είναι -34.4 βαθμοί Κελσίου.

Πηγή: news247


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2