Αν δείτε αυτά τα SMS στο κινητό σας καλέστε γρήγορα την Αστυνομία!

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για υπέρογκους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων με χρεώσεις που γίνονται παράνομα από πενταψήφιους αριθμούς. «Αγνωστες» εταιρίες αμφιβόλου ποιότητας και ηθικής αποστέλλουν μηνύματα στα κινητά και εγγράφουν χρήστες σε συνδρομητικές υπηρεσίες χωρίς καν αυτοί να ανοίξουν και να διαβάσουν τα μηνύματα!

Πολλοί καταναλωτές μάλιστα αργούν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει μέχρι να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τις χρεώσεις ή να ζητήσουν αναλυτικό λογαριασμό από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Οικογενειάρχης από τη Φλώρινα που την «έπαθε» καταγγέλει πως: «Δεν φτάνει να μην ανοίξεις τα μηνύματα, δεν φτάνει να τα διαγράψεις και δεν χρειάζεται να δώσεις τη συγκατάθεση σου για να σε χρεώσουν κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα με διάφορα ποσά για τάχα συνδρομητικές υπηρεσίες…» και συνεχίζει: «Τουλάχιστον αν έκανα χρήση της υπηρεσίας θα είχαν δικαιολογία, αλλά να χρεώνομαι χωρίς να κάνω τίποτα;».

Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, δηλαδή λαμβάνετε μηνύματα SMS από πενταψήφιους αριθμούς άγνωστους για εσάς, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε την εταιρία κινητής τηλεφωνίας και να ζητήσετε να μπλοκάρουν όλα τα μηνύματα από τους συγκεκριμένους πενταψήφιους αριθμούς ή από όλους τους πενταψήφιους.

Έχετε το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά εναντίον των εταιριών που τα αποστέλλουν και που σας χρεώνουν παράνομα. Μπορείτε να απευθυνθείτε στον Συνήγορο του Πολίτη ή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Υπάρχουν περιπτώσεις καταναλωτών που κατήγγειλαν το γεγονός και δικαιώθηκαν λαμβάνοντας αποζημίωση από τις εταιρίες πενταψήφιων αριθμών.

Πολλές φορές αυτές οι εταιρίες αποτελλούν «φαντάσματα» και είναι δύσκολο να εντοπιστούν για αυτό καλό είναι να προσέχουμε και αν εντοπίσουμε στον λογαριασμό του κινητού μας ύποπτες χρεώσεις που δεν αναγνωρίζουμε, να διεκδικήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας…


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2