ΝΔ - Νέα Δημοκρατία - Λογότυπο

Απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος σε ερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τους εργαζόμενους Φλώρινας και Μεγαλόπολης στη ΔΕΗ

Τον Μάιο, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Φλώρινας ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης υπέβαλαν ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταθάκη Γεώργιο η οποία κατατέθηκε στη Βουλή στις 18/05/2018 με θέμα: Στον «αέρα» από 1 Ιουνίου 2018 1.500 εργαζόμενοι στις Λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ Φλώρινας και Μεγαλόπολης που πωλούνται σε ιδιώτες λόγω μη υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ).

Η απάντηση του Υπουργού έχει ως εξής:

Σε απάντηση της (α) σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους ανωτέρω Βουλευτές, σας γνωρίζουµε ότι η επιχειρησιακή συλλογική σύµβαση εργασίας (ΕΣΣΕ) του προσωπικού της ∆ΕΗ, υπεγράφη στις 30-5-2018 από τους νόµιµα εξουσιοδοτηµένους εκπροσώπους της επιχείρησης, της ΓΕΝΟΠ/∆ΕΗ-ΚΗΕ και των πρωτοβάθµιων σωµατείων που αναφέρονται στην ΕΣΣΕ.

Στην παρ. 8 του Κεφαλαίου Γ «Γενικές Ρυθµίσεις» της ΕΣΣΕ, ρητά αναφέρεται ότι οι ρυθµίσεις της περιλαµβάνουν όλο το προσωπικό της εταιρίας. συµπεριλαµβανόµενου και του προσωπικού που, σε εφαρµογή των διατάξεων του Ν. 4533/2018, εισφέρεται στους υπό απόσχιση κλάδους λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγικής δραστηριότητας ΑΗΣ Μεγαλόπολης και ΑΗΣ Μελίτης.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2