κουνούπι που τσιμπάει

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια χρησιμοποιώντας πρωτότυπες, φυσικές μεθόδους

Το καλοκαίρι έχει πάρα πολλά καλά αλλά έχει και… κουνούπια, αυτούς τους επισκέπτες που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη με τα τσιμπήματα τους. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να τα αντιμετωπίσετε όπως εντομοαπωθητικά υγρά, κεριά, φιδάκια, κρέμες κλπ. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι δοκιμασμένοι και πρωτότυποι, φυσικοί τρόποι που υπόσχονται να τα διώξουν μια και καλή…

1. Ανεμιστήρες

Ο ανεμιστήρας το καλοκαίρι μπορεί να μας προσφέρει δροσιά αλλά ταυτόχρονα όταν φυσάει προς το μέρος μας μπορεί να διώξει και τα κουνούπια που αδυνατούν να πετάξουν αντίθετα στο ισχυρό ρεύμα αέρα γιατί το πέταγμα τους δεν είναι δυνατό.

2. Εντομοαπωθητικά φυτά

Κάποια φυτά έχει αποδειχθεί ότι είναι εντομοαπωθητικά αλλά ταυτόχρονα μπορούν να δώσουν μια όμορφη όψη στο κήπο ή τη βεράντα μας ανεβάζοντας τη διάθεση μας. Τέτοια φυτά είναι η μέντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, η λεμονιά, η λεβάντα και βέβαια ο βασιλικός.

3. Μην τα αφήνετε να ξεκουραστούν

Αν διαθέτετε πολλά φυτά που δεν είναι εντομοαπωθητικά (όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω), τότε τα κουνούπια θα τα χρησιμοποιήσουν για να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας (ναι και τα κουνούπια ξεκουράζονται στις φυλλωσιές). Μπορείτε λοιπόν να περιορίσετε τα μη εντομοαπωθητικά φυτά. Επίσης μην αφήνετε το γρασίδι της αυλής να μεγαλώσει.

4. Μην τους επιτρέπετε να γεννήσουν αυγά

Τα κουνούπια ψάχνουν για το ιδανικό μέρος για να γεννήσουν τα αυγά τους και προτιμάνε συνήθως να τα αφήνουν κοντά στο νερό. Για να τους κάνετε τη ζωή δύσκολη απομακρύνετε τα νερά που μένουν στα διάφορα μέρη του σπιτιού (π.χ. σε γλάστρες, κουπάκια νερό, λακούβες στον κήπο κλπ.). Έτσι θα εμποδίσετε τα κουνούπια να αφήσουν τα αυγά τους κοντά στο σπίτι σας.

Πηγή: perierga.gr


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2