Χιόνι - Δέντρα - Χειμώνας

Αποσπάσματα από το ΗΧΩ Φλώρινας 2

ηχώ φλώριναςΠού Ζούμεν; (του π. Σωτήρη Παρδάλη)
Ενώ  ολόκληρη η Ελλάδα,   βρίσκεται μπροστά στη δημογραφική κατάρρευσή της  και βαδίζει με γρήγορους ρυθμούς προς το τέλος της ιστορίας της, σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία όπου οι θάνατοι το 2017 έφθασαν στις 123.079 και οι γεννήσεις μόλις στις 88.132, εκ των οποίων το 15% είναι γεννήσεις αλλοδαπών… (συνέχεια)

Χειμώνας 2016 – Συνύπαρξη (της Ελένης Ζώλη)
Μέρες δέκα έξι χιονίζει μ’ αμείωτη ένταση. Μας πρόσφερε τα αγαθά, τις ομορφιές, τις χαρές, τα στολίδια, τα καλλιτεχνήματα τους φυσικά, αυθύπαρκτα και άλλα φιλοτεχνημένα απ’ αυτούς, που το ‘χουν στο DNA τους και με καλλιέργεια το τελειοποιούν. Είναι κι αυτή μια φιλική κι εύπλαστη ύλη… (συνέχεια)

Όλα Χιονισμένα (της Ελένης Ζώλη)
Όλες τις εκπλήξεις μας τις επιφυλάσσεις μες στο μουντό και ήσυχο σύθαμπο του βραδυνού σιγαλά, αθόρυβα, κλεφτά και ξυπνάς με τ’ άσπρα σου! μισοκοιμισμένη… Να παραφράσω λίγο το Βαλαωρίτη: «Η Φλώρινα κοιμώτουνε στα χιόνια τυλιγμένη» νύφη ντυμένη -ανήμερα Φώτων 2016 -φαντάζομαι σκηνές… (συνέχεια)

Η Σημειολογία Θεάτρου ως Μέθοδος Ανάλυσης Θεατρικών Παραστάσεων – Μέρος Β’ (του Σταμάτη Γαργαλιάνου)
Συνεχίζουμε σήμερα το ζήτημα της Σημειολογίας του Θεάτρου. Στο προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε για τις περιπτώσεις της Σκηνοθεσίας και του Κειμένου. Σήμερα θα αναφερθούμε στις κατηγορίες των Ηθοποιών, των Σκηνικών και των Κοστουμιών… (συνέχεια)

 


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2