Πανελλήνιοι αγώνες αλπικού σκι - Φλώρινα

Αποτελέσματα Πανελλήνιων Αγώνων Αλπικού Σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου στη Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

Με την συμμετοχή περίπου 120 αθλητών από 18 σωματεία της χώρας ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, οι Πανελλήνιοι και  Διεθνείς Αγώνες (SL-GS FIS) Ανδρών Γυναικών (ΑΕΓΝ) και το Πανελλήνιο Παράλληλο Ατομικό της κατηγορίας Παίδων Κορασίδων.

Σε διεθνές επίπεδο συμμετείχε μόνο η ομάδα του Λουξεμβούργου, η συμμετοχή όμως όλων των Ελλήνων Πρωταθλητών έφερε άριστα αποτελέσματα τόσο  βαθμολογικά, όσο και σε επίπεδο συναγωνισμού. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν από τον  ΣΟΧ Φλώρινας, στις 23 – 25 Μαρτίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου.

Σε αγωνιστικό επίπεδο την πρώτη ημέρα ο Γιάννης Αντωνίου ήταν ο μεγάλος νικητής, στο αγώνισμα της Τεχνικής κατάβασης με συνολικό χρόνο 1:35,17 και 29,36 βαθμούς FIS κέρδισε το χρυσό μετάλλιο ενώ ήταν και 1ος νικητής στην συνολική κατάταξη. Στην κατηγορία Γυναικών πρώτη νικήτρια ήταν η Σοφία Ράλλη με συνολικό χρόνο 1:41,78 και 77,72 βαθμούς FIS.

Τη 2η ημέρα (24.3.18) στο αγώνισμα του GS στους άντρες ο Γιάννης Πρώιος πήρε το χρυσό με χρόνο 2:09,25 και 70,63 βαθμούς FIS. Στις γυναίκες η Σοφία Ράλλη δεν είχε αντίπαλο και κέρδισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο με συνολικό χρόνο 2:14,37 και 126,47 βαθμούς.

Στο παράλληλο ατομικό της κατηγορίας Π2-Κ2, ένα αγώνισμα που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βίγλα αλλά και την υπόλοιπη χώρα (σαν ατομικό αγώνισμα), δικαίωμα συμμετοχής είχε η 16αδα της βαθμολογίας του Κυπέλλου και νικητές ήταν o Χρήστος Μαρμαρέλης και η Ευανθία Αικατερίνη Τρούπκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την  συντομότερη μεταφορά των αθλητών του αγωνίσματος και λόγο της απαξίωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού (καρεκλάκι βίγλας) το χιονοδρομικό κέντρο – Τουριστικές Επιχειρήσεις Δημ. Τόττης διέθεσε ski doo, με άριστους οδηγούς, που μείωσαν στο ελάχιστο δυνατό, τους χρόνους μεταφοράς των αθλητών.

 

Ο διοργανωτής Σύλλογος ΣΟΧ Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με τρείς αθλητές, Ζηλάκη Βασίλειο (Άνδρες), Αγγελόπουλο Δημήτριο (Έφηβοι) και Φιλίππου Βασίλειο (Παίδες ΙΙ), που πέτυχαν πολύ καλά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα στην Τεχνική Κατάβαση ο Βασίλης Ζηλάκης ήταν 5ος (17ος) και ο Αγγελόπουλος Δημήτρης 11ος (25ος), ενώ στο Γιγαντιαίο ο Αγγελόπουλος Δημήτρης τερμάτισε 10ος (24ος) (σε παρένθεση η κατάταξη στον διεθνή αγώνα).

Επίσης στο παράλληλο ομαδικό ο Φιλίππου Βασίλειος, μεταξύ των δεκαέξι καλύτερων του κυπέλλου Ελλάδος τερμάτισε 14ος και δεν προκρίθηκε στην οκτάδα, κατοχυρώνοντας όμως ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τον προπονητή τους Δημητριάδη Φραγκίσκο για τα πολύ καλά αποτελέσματα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας: http://www.eox.gr. Και τις Διεθνούς Ομοσπονδίας – FIS: https://data.fis-ski.com/alpine-skiing/results.html

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Λάζαρος


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2