Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής καλεί σε πραξικόπημα από το βήμα της βουλής! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης κάλεσε από το βήμα της βουλής την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό άμυνας και τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και στη διάσκεψη των προέδρων που ακολούθησε αποφασίστηκε να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από τις ομιλίες στη βουλή για τη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά όχι και από τη ψηφοφορία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε δήλωση του είπε ότι οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση δεν εκφράζουν τη γραμμή του κόμματος και ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έκανε παρέμβαση στη βουλή για το θέμα και είπε ότι ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης παραβίασε τον ποινικό κώδικα και συγκεκριμένα το άρθρο που αναφέρεται σε εσχάτη προδοσία και ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του βουλευτή και του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Η ΝΔ καταδίκασε και αυτή με τη σειρά της τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είπε στη βουλή τα παρακάτω για τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση:

«Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να προσθέσω έναν προβληματισμό και θα αποφασίσει το Προεδρείο της Βουλής, προφανώς. Τη στιγμή που υπάρχει τέτοια καθολική καταδίκη αυτού του φαινομένου δεν πρέπει να διαγραφούν από τα πρακτικά, διότι τα πρακτικά είναι και τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να έχει αυτό το προνόμιο της λήθης ακόμα και σε τέτοιου είδους θέματα. Προτείνω, λοιπόν, να προστεθεί στον προβληματισμό σας, με κάθε σεβασμό, να μείνουν στα πρακτικά γιατί αυτά θα είναι μέρος της διαχρονικής καταδίκης τέτοιων συμπεριφορών».

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του κώδικα ποινικής δικονομίας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον υπουργό στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2