Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (10)

Γ’ Εθνική: Σπουδαία νίκη για τον Ερμή επί της Λευκίμμης

Πραγματοποιώντας ίσως τη καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Ερμής Αμυνταίου κέρδισε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 την ισχυρή Λευκίμμη και βρέθηκε μόνος στη 4η θέση της βαθμολογίας.

Μπροστά σε 300 περίπου φιλάθλους και κάτω από συνεχή βροχή στο μεγαλύτερο μέρος του β΄ μέρους ο Ερμής ήταν χάρμα οφθαλμών για ένα 45λεπτο ενώ στην επανάληψη έπαιξε έξυπνα και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε ποτέ.

Από την άλλη η Λευκίμμη (οι άνθρωποι της οποίας ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Ερμή για την άψογη φιλοξενία) δεν μπόρεσε να προβάλει ουσιαστικά καμιά αντίσταση στον Ερμή και έτσι γνώρισε ακόμα μια ήττα οπισθοχωρώντας στη βαθμολογία.

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (11)

Φάσεις και γκολ

Στο 4ο λεπτό ο Θεοδουλίδης βρέθηκε με πλάτη στην εστία έστρωσε στο Τριανταφύλλου που από καλή θέση προσπάθησε να σουτάρει αλλά κόντραραν σωτήρια οι αμυντικοί. Αμέσως μετά μπροστινή μπαλιά του Τσορλίνη στο Θεοδουλίδη που πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (1)

Στο 10ο κόρνερ του Μαυροματίδη απομάκρυνε πολύ δύσκολα ο Βαρέλης και στο 12ο δυνατό σουτ του Παναγιωτίδη έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 13ο όμως ο Χαϊτίδης έκανε τη μπροστινή μπαλιά στο Τσορλίνη που πλάσαρε ιδανικά τον Βαρέλη για το 1-0.

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (2)

Στο 15ο το σουτ του Θεοδουλίδη πέρασε λίγο άουτ και στο 21ο γέμισμα από τον Ρογκότη, ο Τσεβανέδης πρόλαβε έξοδο του Ψαρά αλλά η κεφαλιά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην επόμενη φάση ο Μαυροματίδης έδωσε δεξιά στον Θεοδουλίδη ο οποίος όμως έκανε πολύ δυνατή σέντρα σουτ και η ευκαιρία χάθηκε.

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (3)

Στο 25ο ο Θεοδουλίδης πρόλαβε να γυρίσει πριν η μπάλα βγει άουτ αλλά κανείς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα αλλά στο 27ο εκτέλεση φάουλ από τον Μαυροματίδη, ο Κλάζογλου πήδηξε πολύ ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά στο παραθυράκι έκανε το 2-0.

Στο 39ο σουτ του Μαυροματίδη πέρασε άουτ και τρία λεπτά μετά εκτέλεση κόρνερ από τον ίδιο η μπάλα πέρασε από όλους και χάθηκε η ευκαιρία.

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (4)

Στο 54ο ο Τσορλίνης μπήκε από αριστερά πέρασε τον Βαρέλη γύρισε τη μπάλα αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να εκμεταλλευτεί τη σέντρα και αμέσως μετά σέντρα από τον Θεοδουλίδη δεν πρόλαβε ο Μαυροματίδης.

Στο 67ο αντεπίθεση για τον Ερμή ο Θεοδουλίδης έδωσε στο Τσορλίνη που μπήκε στη περιοχή αλλά γλίστρησε η μπάλα έφτασε στο Χαϊτίδη που δεν πρόλαβε να σουτάρει αφού ο Βαρέλης έπεσε σωτήρια στα πόδια του.

Στο 69ο ο Τσορλίνης δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά και στο επόμενο λεπτό σέντρα από τον Βούλγαρη, κεφαλιά του Τσεβανέδη δοκάρι και γκολ για το 2-1.

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (12)

Στο 73ο το σουτ του Τριανταφύλλου πέρασε άουτ και στο 77ο ο Χαραλαμπίδης μπήκε από αριστερά αλλά τη στιγμή που ετοιμαζόταν να σουτάρει το κόντραραν σωτήρια οι αμυντικοί.

Στο 79ο σουτ του Μαυροματίδη άουτ και στο 89ο ο Χαραλαμπίδης έδωσε στο Μαυροματίδη αλλά του σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 92ο τέλος ο Τσέλα πρόλαβε έξοδο Βαρέλη αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία.


Πριν την έναρξη είχαμε 1 λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Αττική.

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (6)

Διαιτητής: Καρατέρπος (Εμμανουήλ- Μπουγιάκας) Σ.Δ. Κοζάνης. Κίτρινες είδαν οι Αμαραντίδης, Χαϊτίδης, Θεοδουλίδης, Φωτιάς και Ρογκότης.

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (8)

Ερμής Αμυνταίου: Ψαράς, Γιορετζίδης, Δόνες, Παναγιωτίδης, Κλάζογλου, Αμαραντίδης, Τριανταφύλλου, Τσορλίνης (71ο Μπίκος), Μαυροματίδης (89ο Τσέλα), Χαϊτίδης (93ο Τσολάκης), Θεοδουλίδης (76ο Χαραλαμπίδης).

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (9)

Α.Ε. Λευκίμμης: Βαρέλης, Βούλγαρης, Φωτιάς, Ηλίας, Αναστασιάδης, Ρογκότης (80ο Κουλούρης). Στέρεφ, Μυρίλλης (85ο Βλάχος), Κομνηνάκης, Τσεβανέδης, Μπονέρης (65ο Γαστεράτος).


Μετά το παιχνίδι ο προπονητής της Λευκίμμης Γιάννης Σφακιανάκης δήλωσε: «Είχαμε σημαντικές ελλείψεις που μας έχουν αποδεκάτίσει. Σήμερα πίστευα στο αποτέλεσμα αλλά πάλι δεχτήκαμε 2 γκολ ενώ ήμασταν σε οργανωμένη άμυνα. Στην επανάληψη προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι αλλά τελικά το μόνο που καταφέραμε ήταν να μειώσουμε. Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Ερμή για τη μοναδική αθλητική και ποδοσφαιρική φιλοξενία που μας παρείχε. Συνεχίζουμε τώρα έχουμε το ρεπό μας και θα προσπαθήσουμε να ανασυνταχθούμε».

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (5)

Εμφανώς ικανοποιημένος ο Δημήτρης Σιαπανίδης δήλωσε από τη πλευρά του: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ανταπεξήλθαν στη πίεση και έβγαλαν πείσμα και θέληση στο γήπεδο. Σήμερα συνδυάσαμε την εμφάνιση με θετικό αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι όπου στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν απόλυτοι κυρίαρχοι ενώ στο 2ο είχαμε ευκαιρίες με τη Λευκίμη να «φορτώνει» τη περιοχή μας αλλά να μη μας απειλεί ιδιαίτερα παρά μόνο στη φάση του γκολ. Δείξαμε ψυχή σήμερα φτάσαμε στη νίκη και δικαιώνουμε έτσι τη προσπάθεια της διοίκησης και των φιλάθλων που μας στηρίζουν. Πλέον κοιτάμε το παιχνίδι με το Τηλυκράτη και πλέον πάμε στο Τηλυκράτη για να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ερμής Αμυνταίου - Λευκίμμη 2-1 (13)

Ο Δημήτρης Μπονέρης της Λευκίμμης δήλωσε ότι στο πρώτο δεν ήταν καλοί δεχόμενοι 2 γκολ και στην επανάληψη όσο και αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το παιχνίδι ενώ ο Γιάννης Ψαράς για τον Ερμή δήλωσε «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για τη νίκη. Στο πρώτο μέρος μπήκαμε δυνατά και πετύχαμε 2 γκολ. Στην επανάληψη προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε αυτό το προβάδισμα οι αντίπαλοι μείωσαν αλλά δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα»


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2