Διαμάντω Κρητικού

Δήλωση της Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, Διαμάντως Κρητικού για την πτώση των τιμών γάλακτος

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πτώση των τιμών γάλακτος, η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου κα Διαμάντω Κρητικού, δήλωσε τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε μεγάλη μείωση στις τιμές και του αγελαδινού αλλά και του αιγοπρόβειου γάλακτος. Την φετινή περίοδο η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος σε πολλές περιπτώσεις μειώθηκε 20% απ’ τη τιμή που ίσχυε την προηγούμενη περίοδο. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε αφανισμό της ζωικής παραγωγής και ειδικότερα της παραγωγής γάλακτος. 

Οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι μικροί τυροκόμοι της εγχώριας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων είναι πλέον στο έλεος των πολυεθνικών μονοπωλίων που στόχο έχουν να ελέγχουν την εγχώρια αγορά των προϊόντων ζωικής παραγωγής, εισάγοντας γάλα και κρέας από την Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη.

Η εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων από τις οργανώσεις τους (ΣΕΚ & ΠΕΚ) είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί του δεν ελέγχουν πλέον τις εισαγωγές οι οποίες πραγματοποιούνται σε βάρος της ελληνικής παραγωγής.

Θα πρέπει άμεσα να αναλάβει δράση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και ο ΕΛΟΓΑΚ ώστε να λειτουργήσουν τα ισοζύγια και να διαχωριστεί η ελληνική από την εισαγόμενη παραγωγή.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2