ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου για τη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων για τη Βεγορίτιδα

Λίμνη Πετρών - 4Σε κλίμα μεγάλης έντασης αλλά και αποκατάστασης της αλήθειας πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της βουλής στις 28/11/2017 με θέμα, «Η προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας  ως καθοριστικός παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής».

Δόθηκε η δυνατότητα του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη και της Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Αμυνταίου κας Διαμάντως Κρητικού, να κάνουν σαφές ότι δεν υπάρχουν καταπατημένες εκτάσεις και καταπατητές αγρότες στις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βεγορίτιδας.

Εδώ και τέσσερα χρόνια αυξάνεται η στάθμη της  λίμνης τον χειμώνα  και μειώνεται το καλοκαίρι, δημιουργώντας προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που είτε έχουν παραχωρηθεί στους αγρότες είτε έχουν ενοικιαστεί από το ελληνικό δημόσιο.

Αποτέλεσμα της συνεδρίασης της επιτροπής είναι η σύσταση ενός φορέα διαχείρισης με σκοπό την σταθεροποίηση του υψόμετρου της λίμνης Βεγορίτιδας έτσι ώστε ούτε οι καλλιέργειες των παραγωγών να βλάπτονται, ούτε να καταστρέφονται οι  δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές αλλά και να μη διαταράσσεται το οικοσύστημα της λίμνης.

Εκ μέρους των παραγωγών είμαστε ικανοποιημένοι που σε επίπεδο της ελληνικής βουλής και στην αρμόδια επιτροπή  αποσαφηνίστηκε ότι οι αγρότες καλλιεργούν νόμιμα στις παραλίμνιες εκτάσεις της Βεγορίτιδας και οτιδήποτε άλλο γράφεται και λέγεται γίνεται είτε από δόλο είτε από ανοησία και ειδικότερα από ανθρώπους που κατοικούν εκτός Δυτικής Μακεδονίας και νομίζουν ότι με το να κατηγορούν τους αγρότες της περιοχής μας προστατεύουν την λίμνη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2