ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Φλώρινας

Δικηγορικός Σύλλογος ΦλώριναςΤην Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φλώρινας, κ Ευστάθιος Κωνσταντινίδης παρεχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Οι απευθείας αναθέσεις σε δικηγόρους κόστισαν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017, 250.000 ευρώ στον Δήμο Φλώρινας … δεν μπαίνω στην συζήτηση του εάν είναι Φλωρινιώτες Δικηγόροι ή ξένοι…». Η σχετική δήλωση αποτέλεσε περιεχόμενο πηχυαίων πρωτοσέλιδων τίτλων στον τοπικό τύπο.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την ακρίβεια του ισχυρισμού του κ.  Κωνσταντινίδη. Διευκρινίζουμε ωστόσο  ότι οι αναθέσεις νομικών υποθέσεων γίνονται απευθείας από τον Δήμο Φλώρινας, χωρίς καμία εμπλοκή του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας. Το ύψος των αμοιβών (θα πρέπει να) καθορίζεται κάθε φορά βάσει του αντικειμένου και της δυσκολίας της κάθε υπόθεσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις αμοιβές που ορίζονται στον Κώδικα Δικηγόρων,  σε σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τις διατάξεις περί Δημοσίου Λογιστικού. Επίσης στον βαθμό που γνωρίζουμε και έχει τεθεί υπόψη μας, μέγα μέρος των εν λόγω υποθέσεων έχουν ανατεθεί σε Δικηγόρους που δεν είναι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, παρά το ότι οι τελευταίοι έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί να αντεπεξέρχονται στον χειρισμό κάθε υπόθεσης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου, είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ώστε να συνεργαστούμε στην κατεύθυνση κατοχύρωσης της διαφάνειας και της νομιμότητας κατά την ανάθεση και διεκπεραίωση των υποθέσεων οποιουδήποτε φορέα αλλά και  για την παροχή εγγυήσεων για την ορθή και αποτελεσματική νομική υπεράσπιση κάθε νομικού ή φυσικού προσώπου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας έχει ήδη λάβει σχετικές αποφάσεις και τις υλοποιεί με τον τρόπο και τα εχέγγυα που απορρέουν από τον θεσμικό χαρακτήρα του και την ιδιότητα των μελών του.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βασίλειος Σ. Καραντζίδης

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φανή Κ. Ρίζου


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2