Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη - 3

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Την Πέμπτη 9 Nοεμβρίου 2017 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή εκπαιδευομένων από την Έδρα και το Παράρτημα Αμυνταίου και με τη συνοδεία της Διευθύντριας κ. Γαρδάνη Αθηνάς και της Υποδιευθύντριας κ. Χριστίδου Κωνσταντίνας.

Επισκεφθήκαμε αρχικά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το ιστορικό «θωρακισμένο καταδρομικό» Αβέρωφ, που «μεταφέρει» την ιστορία δύο Παγκοσμίων Πολέμων, αλλά και τον ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη - 8Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη - 4Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη - 6

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Έκθεση Φωτογραφίας «Κοινοί Ιεροί Τόποι» στο Μουσείο Φωτογραφίας. Η ύπαρξη κοινών ιερών τόπων είναι ένα γνωστό φαινόμενο με βαθιές ρίζες στη Μεσόγειο, το οποίο φανερώνει τη διαπερατότητα των ορίων μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων. Παρά τις θεολογικές διαφορές, οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες μοιράζονται ένα σύνολο κοινών στοιχείων ως προς τις πεποιθήσεις, τις τελετουργίες, τα ιερά πρόσωπα και τους ιερούς τόπους.

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη - 10

Aκολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες του Μουσείου, όπου γνωρίσαμε τις κυριότερες φάσεις της ιστορίας της Μακεδονίας του 19ου και των αρχών του 20ού αι., καθώς και τις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις που επηρέασαν αποφασιστικά το μέλλον του Ελληνισμού της περιοχής, ενώ είδαμε και σημαντικά ντοκουμέντα από την περιοχή της Φλώρινας.

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη - 7Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη - 5Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη - 9

Επόμενος προορισμός η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Απολαύσαμε τον ήλιο, τη θάλασσα και τον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Ο καιρός ήταν σύμμαχός μας και απολαύσαμε κάθε στιγμή στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Στη Νέα Παραλία, στο γυάλινο περίπτερο του «Κήπου της Μεσογείου» είχαμε την ευκαιρία να δούμε και την έκθεση θεατρικών κοστουμιών από ανακυκλώσιμα υλικά.

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη - 1

Ήταν μια όμορφη εκδρομή και φύγαμε με τις καλύτερες αναμνήσεις και πολλές ιστορικές γνώσεις…


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2