ναυάγιο

Εντόπισαν βυθισμένο ρωσικό πλοίο που περιέχει θησαυρό αξίας 133 δισεκατομμυρίων δολαρίων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από χρόνια αναζήτησης μια νοτιοκορεάτικη εταιρία, η Shinil Group, εντόπισε το ναυάγιο ρωσικού καταδρομικού που μετέφερε τόνους χρυσού και βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ναυμαχίας πριν από 113 χρόνια.

Πρόκειται για το πλοίο «Ντίμτρι Ντονσκόι» το οποίο εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή σε βάθος 434 μέτρων, περίπου ένα χιλιόμετρο ανοικτά του νησιού Jeodong-Ri. Το πλοίο συμμετείχε στην καταστροφική για την Ρωσία ναυμαχία της Τσουσίμα κατά τη διάρκεια του ρωσο-ιαπωνικού πολέμου (1904-1905).

Κυνηγοί θησαυρών αναζητούσαν το «χρυσό» πλοίο εδώ και πολλά χρόνια καθώς είχε γίνει γνωστό ότι μετέφερε εκατοντάδες τόνους χρυσού οι οποίοι προορίζονταν να καλύψουν τους μισθούς των πληρωμάτων όλων των πλοίων που συμμετείχαν στην ναυμαχία καθώς και τα έξοδα ελλιμενισμού.

Η εταιρία Shinil Group αναφέρει: «Η ανακάλυψή μας έβαλε τέλος στη συζήτηση για την ύπαρξη του Ντονσκόι και το σημείο όπου βυθίστηκε. Σύντομα θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες ανέλκυσής του» και συμπληρώνει πως θα υπάρξει συνεργασία και με άλλες εταιρίες από τον Καναδά, την Βρετανία και την Κίνα ώστε τον ερχόμενο Οκτώβριο να ξεκινήσει η διαδικασία ανέλκυσης ενώ τα ευρήματα θα παρουσιαστούν τον Δεκέμβριο στο κοινό.

Σύμφωνα με την εταιρία εκτιμάται πως στα αμπάρια του πλοίου υπάρχουν 200 τόνοι χρυσού σε ράβδους και νομίσματα που η αξία τους αγγίζει τα 133 δισεκατομμύρια δολάρια! Σε περίπτωση που η εκτίμηση βγει αληθινή η Shinil Group θα διαθέσει το 10% στη ρωσική κυβέρνηση και άλλο ένα 10% στο νησί Jeodong-Ri κοντά στο οποίο εντοπίστηκε το πλοίο.

Πηγή: CNN Greece


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2