Εορτασμός της 105ης Επετείου των Ελευθερίων της Τ.Κ. Κέλλης (BINTEO – ΦΩΤΟ)

Την 105η Επέτειο των Ελευθερίων της γιόρτασε η Τοπική Κοινότητα Κέλλης, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου με την υποδοχή αντίγραφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Πορταϊτισσας, στο προαύλιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κέλλης.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητου, παρουσία του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του προέδρου της Τ.Κ. Κέλλης κ. Αθανάσιου Τάσκα, των Βουλευτών της Π.Ε. Φλώρινας κ.κ. Κωνσταντίνου Σέλτσα και Γιάννη Αντωνιάδη, του Δήμαρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων καθώς και πλήθους κόσμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Τ.Κ. Κέλλης και κατάθεση στεφάνων, ενώ για το ιστορικό της Μάχης της Κέλλης μίλησε η Ρούντου Χρυσοβαλάντου, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας. Αμέσως μετά τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παρέλαση στην κεντρική πλατεία μπροστά από τις αρχές και τον λαό της Τοπικής Κοινότητας.
Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2