Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 1

Επίσκεψη εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Erasmus+ (φωτο)

Από φέτος και για τα επόμενα 2 χρόνια (2017-2019) το Δημ. Σχολείο Φιλώτα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+. Στο ίδιο πρόγραμμα εταίροι είναι 7 ακόμη σχολεία από χώρες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, 2 σχολεία από την Ιταλία (Ταορμίνα, Ίσκια) και 1 από Βουλγαρία (Ραντέβσκι), Τουρκία (Άδανα), Λετονία (Βέντσπιλς), Σλοβακία (Μπάμπιν) και Ρουμανία (Βλαντέστι Άρτζες).

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 7Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 10

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 11

Ο τίτλος του προγράμματος είναι Euromosaica και σκοπό έχει να φέρει τους μαθητές των χωρών αυτών σε επικοινωνία μεταξύ τους για τη δημιουργία ενός πολυπολιτισμικού μωσαϊκού.

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 2

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο χωριό Βλαντέστι του νομού Arges με τη συμμετοχή 3 εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Το σχολείο ονομάζεται Scoala Gimnaziala Nr1. Όλες οι δράσεις και οι ενημερωτικές συναντήσεις και παρουσιάσεις έγιναν μεταξύ 7 και 9 Νοεμβρίου 2017.

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 3

Η συνάντηση είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα. Περιελάμβανε μια πρώτη γνωριμία μεταξύ των εταίρων, ώστε να τεθούν οι επιμέρους στόχοι και τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Μεταξύ των άλλων δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με στοιχεία της τοπικής παράδοσης, της σχολικής πραγματικότητας και της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων.

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 4

Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν δύο επισκέψεις μαθητών με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου. Η πρώτη στην Ταορμίνα της Σικελίας, Μάρτιος 2018 και η δεύτερη στο νησί Ίσκια, Μάιος 2018.

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 5Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 9Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 6 Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα στο Βλαντέστι της Ρουμανίας - 8


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2