Επί τη συμπληρώσει τριετίας από της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών καὶ Εορδαίας κυρού Αυγουστίνου

Augustine

Πρός
τον ιερό Κλήρο,
της Μοναστικές αδελφότητες
και τον ευσεβή λαό
της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας

Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά,
Όπως γνωρίζετε, την 28η Αυγούστου 2013 συμπληρώνονται τρία έτη από της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών καὶ Εορδαίας κυρού Αυγουστίνου (Καντιώτου), ο οποίος κυριολεκτικώς ανηλώθη στην διαποίμανση της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.
Η Ιερά Μητρόπολή μας, τιμώντας την μνήμη του μεγάλου Πατρός και Ιεράρχου,  πρόκειται να διοργανώσει τις ακόλουθες λατρευτικές και τιμητικές εκδηλώσεις:

Σάββατον 24η Αυγούστου 2013
Αίθουσα εκδηλώσεων Πολιτιστικού Κέντρου (Ωδείου)
Περιφερειακής Ενότητος Φλωρίνης
6:30 μ.μ.:  Εσπερίδα αφιερωμένη στον Γέροντα Αυγουστίνο. Θα ωμιλήσουν για το πρόσωπο τοῦ π. Αυγουστίνου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.
8:00 μ.μ.: Προβολή ταινίας τεκμηριώσεως (ντοκυμανταίρ) αφιερωμένης στον Μητροπολίτη κυρό Αυγουστίνο με τίτλο: «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Κυριακή 25η Αυγούστου 2013
Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης
7:00-10:30 π.μ.: Πολυαρχιερατικί Συλλείτουργο και Μνημόσυνο

Χώρος έμπροσθεν του ανακαινισθέντος Μητροπολιτικού Μεγάρου
11:00 π.μ.:     αποκαλυπτήρια προτομής μακαριστού Μητροπολίτου Αυγουστίνου

Θα ήθελα να προτρέψω πατρικώς όλους σας να προσέλθετε στις ανωτέρω εκδηλώσεις, αποτίοντας τον ωφειλόμενο φόρο τιμής στον αείμνηστο Μητροπολίτη κυρό Αυγουστίνο. Αποτελεί το ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, το οποίον ωφείλουμε όλοι μας να εκφράσουμε προς τον επίσκοπο, ο οποίος για τριάντα δύο και πλέον έτη έσπειρε αφειδώς τον λόγο του Θεού στο γεώργιο της τοπικής μας Εκκλησίας και εδραίωσε στην ακριτική μας Μητρόπολη την Ορθόδοξο Πίστη και την αγάπη προς την Πατρίδα Ελλάδα.

Μετα πολλών πατρικών ευχών
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
 
† Ο Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2