ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιμελητήριο Φλώρινας: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πρώτη ομαδική παρουσίαση της δουλειάς των πανεπιστημιακών ομάδων αγωνιστικών αυτοκινήτων

Η πρώτη ομαδική παρουσίαση της δουλειάς των πανεπιστημιακών ομάδων αγωνιστικών αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κεντρική πλατεία της  Φλώρινας το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Οκτώ ομάδες φοιτητών-τριών  από πέντε πανεπιστήμια της χώρας μας με διεθνείς διακρίσεις, ενημέρωσαν το κοινό που τους επισκέφθηκε για τη δουλειά τους, τα επιτεύγματα τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Τα Πανεπιστήμια από τα οποία προέρχονται οι φοιτητικές ομάδες είναι του Μετσόβιου, της Πάτρας, της Θεσσαλίας, του ΤΕΙ   και του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.  Οι ομάδες είναι,  ΑRT, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  με το μονοθέσιο «ART18». Κένταυρος, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το μονοθέσιο «Θηρέας». ARISTURTLE  από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το μονοθέσιο «EVE» και  ASAT, με το αεροπλάνο «Νεφέλη».  Ωκεανός, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με το  σκάφος «Heavy weight». UoP, από το Πανεπιστήμιο Πατρών με το μονοθέσιο «UoP5Evo». TYΦΟΟΝ, από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  με τη μοτοσικλέτα «Χίμαιρα». TEIWM ,από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με το μονοθέσιο «Δαίδαλος».

Η παρουσίαση στη Φλώρινα έγινε με πρωτοβουλία της τοπικής επιχείρησης με παγκόσμια εμβέλεια B&T COMPOSITES του κ. Βασίλη Τιριακίδη και τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Οι φοιτητές αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στο επιχειρείν που σε δύσκολους καιρούς δεν παραιτούνται αλλά επιμένουν στην εφευρετικότητα και την καινοτομία κερδίζοντας με τη δουλειά τους διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης.

Η εκπαίδευση, η έρευνα, η σκληρή δουλειά φέρνουν πάντα αποτελέσματα ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Το Επιμελητήριο Φλώρινας εκφράζοντας την ικανοποίηση του από την δραστηριότητα της επιχείρησης του κ. Τιριακίδη, του επέδωσε τιμητική πλακέτα δια του Προέδρου του κ. Σάββα Σαπαλίδη. Να αναφέρουμε ότι η επιχείρηση B&T COMPOSITES δραστηριοποιείται στην κατασκευή ανθρακονημάτων με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Απευθυνόμενος προς τους φοιτητές-τριες που συμμετείχαν στην Έκθεση τόνισε πως σε μια περιοχή με 57% ανεργία και 2000 λουκέτα η ελληνική κοινωνία μπορεί να ελπίζει σ’ αυτούς ότι μπορούν να αλλάξουν τη χώρα.

Ο τιμηθείς επιχειρηματίας κ. Βασίλης Τιριακίδης είπε ότι στόχος είναι να συμβάλλουμε στο να σκεφτούν οι νέοι και οι νέες να μείνουν σ’ αυτόν τον τόπο.

Ως επιχείρηση είμαστε στην καρδιά της τεχνολογίας, γι’ αυτό και στηρίζουμε την καινοτόμα προσπάθεια των φοιτητών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Νικόλαος Σαρρής ο οποίος παρευρίσκονταν στην εκδήλωση συνεχάρη τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας και αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε: ‘’Θέλουμε την Περιφερειακή συνείδηση, έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε στον τόπο με επιχειρηματίες σαν τον κ. Τιριακίδη και  μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας. Μ’ αυτά τα παιδιά θα κάνουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε απέναντι’’.

Φλώρινα, 27-02-2018
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2