Επιστολή

Επιστολή του Προέδρου της Τ.Κ. Σκοπού Φλώρινας προς τα ΜΜΕ

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω και να επισημάνω για το ακριτικό χωριό που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος των λιγοστών κατοίκων του που φυλάττουν, προμαχώνα. Έχουμε προσφέρει και συμβάλει τα μέγιστα στην Δημόσια Ενέργεια για την ΔΕΗ  Α.Ε. Δώσαμε τα χωράφια μας για εξόρυξη λιγνίτη. Από το φράγμα Παπαδιάς γίνεται η ψυξή του ΑΗΣ Μελίτης, εν πάση περιπτώσει έχει συμβατική υποχρέωση η ΔΕΗ να κατασκευάσει τον δρόμο 3,5 χιλιομέτρων, χαλικοστρωμένος από το 1920.

Με ακράδαντα τεκμήρια και πειστήρια που έχω εδώ και πέντε χρόνια παλεύω να στρωθεί ο δρόμος από το χωριό μου τον Σκοπό ως το φράγμα Παπαδιάς. Να γίνει ανάπτυξη τουριστική και να μην πνιγόμαστε στην λάσπη και τις σκόνες το καλοκαίρι. Και όμως προχθές 20 – 5 – 2018 γιορτή του Αγίου Νικολάου Θαλλελαίου μας τίμησαν 700 άτομα συμπολίτες μας και τους ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνανε.

Ενημέρωσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά και το πρόεδρο της ΔΕΗ. Την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας. Δυστυχώς άλλοι δεν απάντησαν, και κάποιοι μου απάντησαν ότι η ΔΕΗ είναι στο κόκκινο δεν έχει οικονομική άνεση. Έτσι θα πάμε μπροστά; Πως θα αναπτυχθούμε να ξεφύγουμε από την λάσπη στην άσφαλτο;

Προς ενημέρωση των συμπολιτών μου ότι εγώ προσπάθησα. Η ευθύνη είναι των τοπικών παραγόντων. Τους έδωσα και προμελέτη από την εταιρεία του κυρίου Ρόμπη, για να συνεχίσουν και να εκδοθεί η προβλεπόμενη άδεια να συνεχιστούν οι εργασίες της ασφάλτου. Την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ δέχθηκε και ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας, η περιφέρεια αρνήθηκε.

Ευχαριστούμε
Με τιμή
Στακινός Πέτρος


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2