Υπουργείο Εσωτερικών

Επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών προς τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής

Επιστολή του ΥΠΕΣ προς τα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής πλην της Χρυσής Αυγής, για την κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Προς τα Κοινοβουλευτικά Πολιτικά Κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και τα Γραφεία των Προέδρων και των Γραμματέων τους, απεστάλη σήμερα, Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, η επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με την οποία προσκαλούνται την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε διακομματική συνάντηση εργασίας, με σκοπό την παρουσίαση της σχετικής πρότασης που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική («υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών.

Ακολουθεί η επιστολή:


Αξιότιμοι Κύριοι,
Αξιότιμες Κυρίες,

Όπως γνωρίζετε, στο δημόσιο διάλογο έχουν ήδη κατατεθεί στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν προβληματισμοί σχετικά με τη σκοπιμότητα διατήρησης των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως ιδίως η εκλογική περιφέρεια Αττικής («υπόλοιπο») και βέβαια η «μεγα-περιφέρεια» της Β’ Αθηνών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση συνολικά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη σχετική προβληματική, έχει επεξεργαστεί μια σχετική πρόταση για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Ωστόσο, και δοθέντος ότι το ζήτημα της χάραξης των εκλογικών περιφερειών αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος και, κατ’επέκταση, της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, θεωρούμε σημαντική τη διακομματική διαβούλευση πριν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την τροποποίηση της υφιστάμενης κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλώ να ορίσετε εκπρόσωπο σας που θα παραστεί σε συνάντηση εργασίας για τη παρουσίαση της σχετικής πρότασης την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00 π.μ. στο Υπουργείο Εσωτερικών (3ος όροφος, αίθουσα συσκέψεων αρ.301)

Ο Υπουργός
Παναγιώτης Σκουρλέτης


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2