Επιστολή

Επιστολή των Δημοτικών Παρατάξεων της Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Φλώρινα 31/3/2018

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες του αυταρχικού ύφους και της προχειρότητας που διέπει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρο Σερίδη ακολουθώντας την ίδια πάντα αντίληψη με τον κ. Δήμαρχο.

Πιο συγκεκριμένα, ορίστηκε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/3/2018 ημέρα Σάββατο του Λαζάρου στις 12 το μεσημέρι με 20 θέματα χωρίς να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι τα καταστήματα είναι ανοιχτα και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι αδυνατούν να παραστούν στη συνεδρίαση. Την κίνηση αυτή μόνον ως αφελή μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε.

Θεωρούμε στην πραγματικότητα κ. πρόεδρε ότι με την πράξη σας αυτή δεν επιδιώκετε την συναίνεση και τη συμβολή όλων των δημοτικών συμβούλων ώστε να μετέχουν στην συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων για το καλό των δημοτών και του Δήμου.

Θέματα όπως η έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης απόρων κατοίκων του Δήμου ενόψει των εορτών του Πάσχα είναι σίγουρο ότι απαιτούν την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Σας θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε αυτήν την προσπάθεια και σας ζητήθηκε από την αρχή η παρουσία εκπροσώπων από όλες τις παρατάξεις θέτοντας ως ερώτημα προς εσάς τον ίδιο.

Παρά ταύτα όμως δεν μας δόθηκε καμία εξήγηση παρά την προφορική σας δέσμευση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και φέρατε το θέμα προς ψήφιση θέτοντας μας προ των ευθυνών που δεν μας ανήκουν.

Ύστερα από αυτές τις διαπιστώσεις, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων της μειψηφίας δεν θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση στις 31/3/2018 ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ τη διαδικασία θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:

Ως πότε θα εφαρμόζετε τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλά καρτ;
Ως πότε θα ορίζετε συνεδριάσεις μέρες και ώρες μόνο και μόνο για να ΜΗΝ επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο και των δημοτών;
Τέλος ως πότε θα επικαλείστε μόνιμα ως δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνετε κάποιες καταληκτικές ημερομηνίες;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ:

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΟΡΛΑΧΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2