Ζόραν Ζάεφ

Ζόραν Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες χρημάτισαν κατοίκους της ΠΓΔΜ για να δημιουργήσουν επεισόδια

Σε συνέντευξη του σε αμερικανική ιστοσελίδα, ο πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ δήλωσε πως η κυβέρνηση του έχει λάβει μια σειρά από αναφορές πως «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται φιλικά προς τις ρωσικές θέσεις» χρημάτισαν πολίτες της χώρας του με ποσά από 13.000 έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» με αφορμή το δημοψήφισμα για την ονομασία της FYROM που αναμένεται αργότερα φέτος και από το οποίο εξαρτάται η είσοδος ή όχι της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζόραν Ζάεφ σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ τη προηγούμενη εβδομάδα, ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τον ΗΠΑ με το δημοψήφισμα.

Όσο για το θέμα του χρηματισμού πολιτών της FYROM, ο Ζάεφ δεν κατονόμασε ποιός είναι πίσω από τις πληρωμές λέγοντας ότι πρόκειται για μια έρευνα σε εξέλιξη. Δήλωσε επίσης ότι η αστυνομία της χώρας ενημερώθηκε σχετικά και έθεσε υπό κράτηση πολλά άτομα που είχαν πάρει μέρος στις διαδηλώσεις έξω από το κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούνιο.

Για τους Ρώσους αντιπροσώπους στη FYROM, ο Ζόραν Ζάεφ είπε στην αμερικανική ιστοσελίδα ότι: «Οι Ρώσοι αντιπρόσωποι που ήταν εδώ, καθώς και άλλοι από τη Μόσχα, (δεν) κρύβουν ότι είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ. Ένα μέρος αυτών συνδέονται με μέσα ενημέρωσης, ένα μέρος …ενθαρρύνει τους νέους να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το κοινοβούλιο, να επιτεθούν σε αστυνομικούς… Είναι προφανέστατο». Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν σχολίασε, όταν ρωτήθηκε τη παραπάνω δήλωση Ζάεφ.

Πηγή: ΣΚΑΪ


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2