Γριβάδι στιφάδο- ηχωμαγειρέματα

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΈΜΑΤΑ: Γριβάδι Στιφάδο στο Φούρνο

Γριβάδι στιφάδο- ηχωμαγειρέματαΗ 25η Μαρτίου πλησιάζει και φέτος «πέφτει» και Κυριακή… Έτσι τα ηχωμαγειρέματα μας προτείνουν μια συνταγή που ταιριάζει τόσο σε Κυριακές όσο και στην γιορτή του Ευαγγελισμού. Γριβάδι στιφάδο στο φούρνο! Ένα φαγητό δυτικομακεδονίτικο και ιδιαίτερα απολαυστικό. Προγραμματίστε λοιπόν να το φτιάξετε την ερχόμενη Κυριακή και αν δεν βρείτε γριβάδι, τότε γίνεται και με άλλα ψάρια. Η συνταγή παρουσιάζεται με λεπτομερείς περιγραφές και εικόνες…

«…Το γριβάδι με κρεμμύδια στον ταβά (ταψί) είναι ένα ξεχωριστό πιάτο, ένα πιάτο  δυτικομακεδονίτικο και δει Φλωρινιώτικο μιας και το γριβάδι είναι ένα ψάρι που αφθονεί στις λίμνες της περιοχής των Πρεσπών και του Αμυνταίου. Είναι, θα έλεγα το γριβάδι ο βασιλιάς του γλυκού νερού, ένα ψάρι που το βάρος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τριάντα κιλά. Είναι ψάρι λιπαρό, ιδιαίτερα νόστιμο και μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους…. (συνέχεια