Βράβευση Τ.Κ. Κέλλης (2018) - 2

Η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Αθηνών τίμησε την Τ.Κ. Κέλλης (ΦΩΤΟ)

Η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών τιμήσε την Τοπική Κοινότητα Κέλλης την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 σε μεσημεριανή συνεστίαση που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΑΜΑΔΡΥΑΔΕΣ» στο Πικέρμι Αττικής. Παρών στην συνεστίαση ήταν και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κέλλης Τάσκας Αθανάσιος ο οποίος ήταν και κεντρικός ομιλητής. Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση και μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Τάσκα:

Βράβευση Τ.Κ. Κέλλης (2018) - 4Βράβευση Τ.Κ. Κέλλης (2018) - 1

Βράβευση Τ.Κ. Κέλλης (2018) - 3Βράβευση Τ.Κ. Κέλλης (2018) - 5

«…Τα τελευταία χρόνια η φτωχοποίηση χτυπά την Ελλάδα, χτυπά και τα χωριά μας. Το βασικότερο όμως είναι πως η κρίση αυτή που για εμάς είναι περισσότερο πολιτισμική, πολιτιστική, πνευματική, κοινωνική, μοιάζει με διαρκή δοκιμασία που μας δίνει τη δυνατότητα να αποδείξουμε τελικά τι είμαστε ο καθένας και το μπορούμε να πετύχουμε όταν αποφασίσουμε να κρατήσουμε μια στάση και έναν τρόπο ζωής που να ανταποκρίνεται στις ιστορικές προϋποθέσεις του γένους και της φυλής μας.

Δυστυχώς ο Νεοέλληνας σήμερα πολλές φορές ντρέπεται για κάθε τι ελληνικό, αισθάνεται κόμπλεξ και μειονεξία που είναι Έλληνας, φοβούμενος μήπως τον αποκαλέσει κανείς εθνικιστή, σωβινιστή ή και ρατσιστή. Εκείνος που θέλει να θεωρείται «προοδευτικός» και «δημοκράτης», πρέπει να αγαπάει λίγο ή και καθόλου την πατρίδα του.

Ο Ελληνισμός και η Ρωμιοσύνη, δεν μετριέται με μέτρα και σταθμά άλλων πολιτιστικών και πνευματικών δυνάμεων, αλλά ο ίδιος είναι η ανωτέρα και ηγέτιδα πολιτιστική οντότητα και ως εκ τούτου αποτελεί το μέτρο και το κριτήριο με το οποίο μετριούνται και κρίνονται όλοι οι πολιτισμοί και λαοί.

Εμείς δεν ντρεπόμαστε, ίσα-ίσα αγαπάμε παθολογικά τον τόπο μας και την πατρίδα και ζητάμε από όλους επιτέλους να ομονοήσουμε, να συνέλθουμε σύντομα, να αγκαλιάσουμε ξανά με όλη μας τη δύναμη την εθνική μας υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, την πολιτιστική, ιστορική, εθνική και εκκλησιαστική μας ταυτότητα, ας μην περιμένουμε τίποτα καλό εαν δεν γίνουμε και πάλι γνήσιοι και αληθινοί ορθόδοξοι Έλληνες, δεν έχουμε καμία τύχη.

Ας πάψουμε να μοιάζουμε σαν να έχουμε βάλει τον αυτόματο πιλότο. Η πατρίδα μας είναι σε δεινή θέση, ο λαός πλήττεται ανεπανόρθωτα γιατί του φόρτωσαν ένα ανύπαρκτο οικονομικό πρόβλημα με προφανή στόχο να τον δεσμεύσουν «ψυχή τε και σώματι» και όμως φίλες και φίλοι έστω και έτσι αυτός ο κόσμος που έχει υποστεί τόσα τα τελευταία 8 χρόνια έδειξε στο πρόσφατο συλλαλητήριο πως δεν πρέπει να παίζουν με την εθνική μας ακεραιότητα.

Αγρότες, φοιτητές, εργάτες, πλούσιοι, φτωχοί, ομογενείς, έφεδροι και απόστρατοι, λαϊκοί, κληρικοί, πόντιοι, βλάχοι, ντόπιοι, σαρακατσάνοι, κρήτες, καλοντυμένοι, κακοντυμένοι, μικροί, μεγάλοι, νέοι, παιδάκια, μεσήλικες, και εκείνη η απίθανη κυρία 85 ετών που περπάτησε από το Καλοχώρι έως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μια πρωτοφανής ηλικιακη και κοινωνική διαστρωμάτωση με έναν απίστευτο δυναμισμό να τα βάζει με την πληθώρα του συστήματος στέλνοντας το μήνυμα πως όλοι μαζί μπορούμε να μπλοκάρουμε αντεθνικές μεθοδεύσεις. Μεθοδεύσεις που δυστυχώς ως αρωγό τους είχαν την τηλεόραση που ως φαίνεται αγνοεί πως η ενημέρωση αποτελεί δικαίωμα.

Επιφανή πρόσωπα από το πάνω ράφι της ελληνικής κοινωνίας, το σύνολο των πολιτικών, που εμείς τους δώσαμε ρόλο και την εκκλησία.

Όλοι εμείς ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσει και ας μην καλλιεργούμε προσδοκίες πως το θύμα σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι η πατρίδα μας, δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που δεν μπορούνε ή δεν θέλουν.

Θα τους θύμιζα όμως πως η εικόνα του συνόλου των πολιτικών έχει απαξιωθεί, έχει μηδενιστεί στις καρδιές των Ελλήνων η όποια δυναμική που κάποτε ενέπνεαν φυσικά από μια σειρά λάθος ενεργειών τους. Θα τους συμβούλευα όμως να μην επιβαρύνουν και άλλο την εικόνα τους, ο λαός μπορεί να συγχωρεί, μπορεί να ξεχνά αλλά δεν ανέχεται να παίζουν: με την ακεραιότητα της χώρας τους, δεν ανέχεται τη μυστική δήθεν διαπραγμάτευση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, δεν ανέχεται να υποβιβάζουν την νοημοσύνη του περνώντας γραμμή σε ένα ζήτημα που θα συνοδεύει γενεές ολόκληρες…»

«…Τους καλούμε να αφυπνιστούν, να αναθεωρήσουν γιατί και αυτοί είναι Έλληνες, παιδιά ηρώων προγόνων μας. Μην μπαίνετε στην κατηγορία αυτών που κάποτε άνοιξαν την κερκόπορτα. Γίνετε ένα με τον Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη, Παύλο Μελά κ.α. που έχουν την δύναμη ακόμα και σήμερα να εμπνεύσουν τον κόσμο και να εκθέτουν τους υπηρέτες Αμερικανοεβραίων σιωνιστών κοσμοκρατόρων.

Είναι να απορεί κανείς… Μα τόσο εξαρτημένοι είμαστε; Δεν βλέπουμε πως οι κανόνες καλής γειτονίας δεν υπάρχουν; Ο ένας μας γείτονας μιλά για μεγάλη Αλβανία την ώρα που εμείς τους φιλοξενούμε χρόνια και αυτοί από την πλευρά τους διώκουν τον Ελληνισμό της Β.Ηπείρου και εμποδίζουν την εκταφή και ταυτοποίηση των οστών Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν εκεί το 40. Η κατεχόμενη Κύπρος από τον σπόνσορα των Σκοπίων Ερντογάν χρόνια τώρα υποφέρει.Χιλιάδες παραβιάσεις από άέρος και θάλλασας και διεκδίκηση της Θράκης…»

«Και τώρα ένας λαός ακαθορίστου εθνικότητας, ένα κράτος που μοιάζει με πολυεθνικό καταυλισμό και άρα θα τους ταίριαζε να λέγονται Βαβέλ, οι Σκοπιανοί, γνήσιοι πλαστογράφοι, θέλουν να λέγονται Μακεδόνες και εμείς φοβόμαστε να τους πούμε αν το θέλουν τόσο να γίνουν Έλληνες.

Φοβόμαστε να πατήσουμε πάνω στην ιστορία μας όπου υπάρχουν εκατοντάδες γραπτά που αρχίζουν με τα λόγια «εγώ ο Έλληνας Αλέξανδρος», να τους πείσουμε με επιχειρήματα πως ο κόσμος που έχτισε ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Ελληνικός το ίδιο και αυτός που άφησε μετά τον θάνατο του, σκάβουν στα Σκόπια και βρίσκουν νομίσματα με την κεφαλή του στρατηγού Αντίγονου γραμμένο στην αρχαία Ελληνική. Φοβόμαστε να πατήσουμε πάνω στη δήλωση του Γκλιγκόρωφ το 1992 που είπε «Είμαστε Σλάβοι και εδώ ήρθαμε τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Πάνω στη δήλωση του Φρανσουά Μιτεράν το 1992 πως ποτέ η κοινότητα μας δεν θα δώσει το όνομα Μακεδονία. Πάνω στις δηλώσεις του καθηγητή αρχιτεκτονικής Μίροσλαφ Γρούτεφ πρώην δήμαρχο Σκοπίων που σχεδίασε και την σημαία τους πως τα Σκόπια δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο ενός Κροάτη όργανο του ναζισμού που δεν ήθελε τους παρτιζάνους.

Και εδώ τι; Πολιτικοί φοβισμένοι και φυλακισμένοι στα αόρατα κελιά τους, αφήνουν να μας κυβερνούν στοές και λέσχες. Τραγικά κατά συρροή λάθη οδηγούν στον ακρωτηριασμό της πατρίδας μας. Θυμηθείτε 44 χρόνια πριν, έγκλημα στην Κύπρο οδηγεί στα κατεχόμενα σήμερα εδάφη. Θυμηθείτε 22 χρόνια πριν, έγκλημα στα Ίμια οδηγεί σε ουδέτερη ζώνη στο Αιγαίο. Δυστυχώς δεν μάθανε και σήμερα 22 χρόνια μετά ετοιμάζονται για άλλο μεγαλύτερο έγκλημα. Την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας…»

«Αγαπητοί μου τα σύνορα ειδικά εμείς δεν τα γνωρίζουμε από την γεωγραφία, είναι η καθημερινότητα μας άρα ξέρουμε από πρώτο χέρι τι ακριβώς γίνεται…»


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2