Η κινητή μονάδα προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού στην Τ.Κ. Κέλλης

Η κινητή μονάδα προληπτικού ελέγχου του μαστού του Θεαγένειου στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης βρέθηκε η κινητή μονάδα προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνου του μαστού του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αιμοδοτών της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης «Αδελφότης εξ αίματος» και αρωγό τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής».

Στόχος της κινητής μονάδας προληπτικού ελέγχου είναι ο προληπτικός έλεγχος καθώς και η ενημέρωση και διάδοση της σημασίας της πρόληψης για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες από οργανωμένες δομές υγείας περιοχές. Ο προληπτικός έλεγχος είναι εξαιρετικής σημασίας και, ειδικότερα στις περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα, οδηγώντας ακόμα και σε πλήρη ίαση, αν ο καρκίνος εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κέλλης Αθανάσιος Τάσκας, η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην ενημέρωση των γυναικών της περιοχής σχετικά με τη δεύτερη αιτία θανάτου για τις γυναίκες, με περίπου 4500-5000 νέα κρούσματα ετησίως. «Δυστυχώς, πάρα πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν τι είναι ο καρκίνος του μαστού και τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Εμείς θα προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να διαδώσουμε τη γνώση σε όσες γυναίκες μπορούμε.»

Κατά τη διάρκεια της δράσης, εκτός από την ενημέρωση των γυναικών πραγματοποιήθηκε και προσυμπτωματικός έλεγχος ενώ η συμμετοχή, ιδιαίτερα της νεολαίας, ήταν άκρως ικανοποιητική.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2