ΗΜΕΡΙΔΑ - Αμύνταιο - 1

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρέχει υποδομές Γεωργίας Ακριβείας στους αγρότες της ΠΕ Φλώρινας

ΗΜΕΡΙΔΑ - Αμύνταιο - 2Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα ‘Το δίκτυο Μετεωρολογικών και Υδρολογικών Σταθμών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στην υπηρεσία του αγροτικού κόσμου’ στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Γεωπονικό Σύλλογο Ν.Φλώρινας και το Δήμο Αμυνταίου.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το Αγρομετεωρολογικό και υδρολογικό δίκτυο του Νομού, σημαντικά ιστορικά μετεωρολογικά δεδομένα καθώς και οι δυνατότητες και οι προοπτικές του δικτύου. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Φωκίωνας Παπαθανασίου, καθηγητής του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, ο Βασίλειος Άμπας, Γεωπόνος Ph.D. της Π.Ε Φλώρινας και ο Δημήτριος Κουβάς, από την Scientact A.E., ενώ την εκδήλωση συντόνισε από τον Γεωπονικό Σύλλογο ο γεωπόνος κ. Κοσμάς Ρούφας.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου. Στην παρουσίαση υπήρξαν εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, γεωπόνοι και αγρότες, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το δίκτυο των μετεωρολογικών και υδρολογικών σταθμών, μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον ένα χρήσιμο εργαλείο συμβουλευτικής από τους γεωπόνους προς τους αγρότες. Στο υφιστάμενο δίκτυο της ΠΕ Φλώρινας μπορούν να προστεθούν φορείς και αγρότες και να γίνει εξατομικευμένη πληροφόρηση που αφορά συγκεκριμένα αγροτεμάχια και καλλιέργειες, χωρίς συνδρομητικό κόστος και χωρίς τηλεπικοινωνιακά τέλη.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2