Ικανοποιητική παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Ανδρών – Γυναικών, Αξιόλογη η εμφάνιση της Φλωρινιώτισσας Γιάννας Χρήστου

Ικανοποιητικά αποτελέσματα είχαμε μέχρι σήμερα, μετά τους προκριματικούς γύρους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών/ Γυναικών που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουδαπέστη.

 

  Την καλύτερη μέχρι τώρα εμφάνιση έκανε ο πρωταθλητής μας στο ξίφος ασκήσεως Θοδωρής Νάκης ο οποίος με 5/1 νίκες στα προκριματικά, πέρασε «μπάι» στους «64» και θα αγωνιστεί αύριο /Παρασκευή με αντίπαλο τον Ρώσο αθλητή Κοβάνσκι. Αντίθετα ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος δεν κατάφερε να τον ακολουθήσει (3/3 νίκες στα προκριματικά και 10/15 με τον Ούγγρο Γκάταϊ για τους «64») και κατέλαβε την 78η θέση. Στο ίδιο όπλο ο Παναγιώτης Τεληπορανίδης (2/4 νίκες στα προκριματικά και 3/15 με τον Ρώσο Κοβάνσκι για τους «64») ήρθε 94ος (124 συμμετοχές).

 

   Στο ξίφος μονομαχίας γυναικών η Γιάννα Χρήστου με 5/1 νίκες στα προκριματικά, πέρασε «μπάι» το πρώτο νοκ-άουτ ενώ στη συνέχεια για τους «64» έχασε 5/15 από την Κινέζα αθλήτρια Λού όπου και  κατέλαβε την 69η θέση).  Στο ίδιο όπλο η Νίκη Σιδηροπούλου πήρε την 75η θέση και η Ελένη Πασχαλίδου την 127η (153 συμμετοχές).

   Στη σπάθη γυναικών οι δύο αθλήτριές μας Μαρίνα Παϊζη και Ζωή Βάχλα δεν κατάφεραν να περάσουν γύρο και κατέλαβαν την 87η και 92η θέση αντίστοιχα (108 συμμετοχές).

   Στο ξίφος μονομαχίας ανδρών ο Γιώργος Αμπάλοβ ήρθε 139ος, ο Γιώργος Νάκης 162ος, ο Νίκος Ξυνός 181ος και ο Κοσμάς Καρακόλης 204ος (208 συμμετοχές).

Τέλος στη σπάθη ανδρών ο Βαγγέλης Σαρρής αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο καταλαμβάνοντας την 121η θέση (132 συμμετοχές)

 

          Εξάλλου, αύριο /Παρασκευή, μπαίνει στη μάχη η ολυμπιονίκης μας  Βάσω Βουγιούκα (σπάθη), η οποία δεν αγωνίστηκε στα προκριματικά (5η στην Παγκόσμια κατάταξη). Αντίπαλός της στη μάχη για τις «32» θα είναι η αθλήτρια από το Χονγκ Κονγκ Λάμ.

 

 

Από την Ε.Ο.Ξ.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2