Ο Ποιμήν

Ιστορική Πρωτοβουλία (Ο Ποιμήν)

Γιώργος Λιάνης - Στέλιος ΚαζαντζίδηςΣτην εφημερίδα «Δημοκρατία» διάβασα για μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγαλύτερο λαϊκό τραγουδιστή της Ελλάδας, τον Στέλιο Καζαντζίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας όπου θα ακουστούν μελωδικές επιτυχίες του Καζαντζίδη απ’ την πλούσια καλλιτεχνική του διαδρομή.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, ο Γιώργος Λιάνης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο για τον ΜΕΓΑΛΟ Έλληνα ερμηνευτή με τίτλο: «Στέλιος Καζαντζίδης: Η φωνή, η ψυχή, η ζωή μου».

Η εφημερίδα αναφέρθηκε και στον πρόλογο του συγγραφέα όπου μεταξύ άλλων λέει και τα εξής που με εντυπωσίασαν: «Η φωνή του Καζαντζίδη ήταν ένα φοβερό κουδούνι στα αυτιά των Ελλήνων»…»Αν υπάρχει επάγγελμα «Τραγουδιστής», τότε ένας είναι και θα παραμείνει αρχηγός του επαγγέλματος…».

Μεγάλη η προσπάθεια και ιστορική από έναν μεγάλο δημοσιογράφο και συναισθηματικό συγγραφέα, όπως είναι ο Αμυνταιώτης Γιώργος Λιάνης. Στιγμές ανεπανάληπτες του Γιώργου που αν δεν είχε παρασυρθεί από το ευκαιριακό αξίωμα της πολιτικής εξουσίας, θα ήταν σήμερα αρχηγός, θα ήταν ο Καζαντζίδης της δημοσιογραφίας.

Θα’θελα πολύ να παρευρεθώ στην εκδήλωση για να θαυμάσω από κοντά, μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Να θαυμάσω τον αείμνηστο Στελλάρα που ακολούθησε τα χνάρια που άφησαν πίσω τους οι ιεραπόστολοι.

Έζησε ταπεινά, δεν παρασύρθηκε από το χρήμα και τη χλιδάτη ζωή. Δεν ενέδωσε σε πολιτικά αξιώματα που του προσέφεραν. Τραγούδησε το πικρό ψωμί της ξενιτιάς, τη φτωχολογία, την πίκρα και τον πόνο. Οι στίχοι των τραγουδιών του είναι και σήμερα επίκαιροι, διότι κλεφτοσπάταλοι πολιτικάντηδες μας ξαναγύρισαν στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 50 και του 60.

«…Κάνε Παναγιά η ξενιτιά να πάψει, κι άλλη μάνα πια για χωρισμό μη κλάψει…. κι όλα τα παιδιά στα σπίτια τους να’ρθουν ξανά…»

ΥΓ: Αν και αγράμματη γκλίτσα θα περιμένω με ενδιαφέρον να ξεφυλλίσω το ιστορικό βιβλίο.

Ο Ποιμήν
Φλώρινα 10-12-2017


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2