Ηλιοθεραπεία - εγκαύματα

Καήκατε από τον ήλιο; 5 φυσικοί τρόποι για να ανακουφιστείτε…

Ο ήλιος ειδικά το καλοκαίρι δεν είναι πάντα φίλος και αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να γυρίσουμε σπίτι από τη θάλασσα με εγκαύματα, τα οποία μπορεί να μας χαλάσουν τη διάθεση και να μας κάνουν να υποφέρουμε.

Ωστόσο, οι δυσάρεστες συνέπειες των εγκαυμάτων μπορεί να καταπολεμηθούν εύκολα και αποτελεσματικά με τους παρακάτω φυσικούς τρόπους τους οποίους μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας και η καθεμιά…

1. Κομπρέσες με νερό

Εφαρμόστε δροσερές κομπρέσες που έχετε βουτήξει σε κρύο νερό, στα σημεία των εγκαυμάτων και θα ανακουφιστείτε. Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε ταυτόχρονα έναν ανεμιστήρα να φυσάει κρύο αέρα προς το μέρος σας.

2. Κατανάλωση υγρών

Τα εγκαύματα από τον ήλιο θα απορροφήσουν υγρασία από το δέρμα σας, οπότε απαιτείται καλή ενυδάτωση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε πολλά και δροσερά υγρά (νερό, χυμούς, γάλα κ.α.)

3. Μπάνιο με δροσερό νερό

Αν κάνετε ένα ντους με δροσερό νερό, τότε θα μειώσετε την ενόχληση από τα εγκαύματα και τον πόνο καθώς το νερό θα τραβήξει τη θερμότητα.

4. Χρήση αλόης

Η αλόη περιέχει συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη του δέρματος και στην επιδιόρθωση του. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διατηρείτε ένα φυτό αλόης σπίτι σας και αν αυτό δεν είναι εφικτό επισκεφθείτε ένα φαρμακείο για να προμηθευτείτε σκευάσματα αλόης για εγκαύματα.

5. Χρήση ειδών που βρίσκονται στις περισσότερες κουζίνες

Μπορεί να μην το ξέρετε αλλά πολλά από τα είδη που υπάρχουν στη κουζίνα σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα εναντίον των εγκαυμάτων. Ορίστε μερικές συνταγές:

  • Δημιουργήστε ένα μίγμα με 1 φλυτζάνι γάλα και 4 φλιτζάνια νερό και μερικά παγάκια. Πάρτε λίγο βαμβάκι, βουτήξτε το στο μίγμα και εφαρμόστε στα σημεία των εγκαυμάτων.
  • Εφαρμόστε γιαούρτι από το ψυγείο απευθείας πάνω στα σημεία όπου έχετε καεί. Κάντε ένα ντους για να ξεπλυθείτε.
  • Πάρτε μερικά αγγουράκια, κόψτε τα σε κομμάτια, βάλτε τα σε ένα μπλέντερ και εφαρμόστε τη πάστα που θα δημιουργηθεί πάνω στα εγκαύματα.
  • Πάρτε μερικά φύλλα μαρουλιού και βράστε τα σε νερό. Αφαιρέστε τα φύλλα και τοποθετήστε το υγρό στο ψυγείο μέχρι να γίνει δροσερό και έπειτα με μια πετσέτα εφαρμόστε στα εγκαύματα.

Πηγή: perierga.gr


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2