ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγελία κατά του Δήμου Φλώρινας από Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι  συντονισμός και η συζήτηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης με αποκλειστικό θέμα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του έτους 2017   από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και  τον Δήμαρχο υποδηλώνει την προχειρότητα που διέπει τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Πιο συγκεκριμένα καταστρατηγείται ο κανονισμός λειτουργίας  του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει με σαφήνεια τη διαδικασία.

Για τον λόγο αυτό    καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Φλώρινας για την στάση της απέναντι στους δημότες του Δήμου, απέναντι στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στην ίδια την έννοια του Απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και τούτο διότι α) η Δημοτική Αρχή του κ. Βοσκόπουλου φέρνει τελευταία στιγμή σε Ειδική συνεδρίαση τον απολογισμό των πεπραγμένων της για το έτος 2017, β) δεν έχει συντάξει  το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής ,όπως και πέρσι στην αντίστοιχη συνεδρίαση δεν υπήρχε.  αντίθετα δυο μέρες πριν την ειδική συνεδρίαση στάλθηκαν στις δημοτικές παρατάξεις μόνο τα συνοδευτικά στοιχεία, δηλαδή εκθέσεις και απολογισμούς των υπηρεσιών του Δήμου, που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να συνοδεύουν τον Απολογισμό πεπραγμένων και τούτο κατά παράβαση του άρθρου 13 του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπου στην παρ. 4 προβλέπεται ότι «Με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πέντε (5) μέρες πριν από τη συνεδρίαση βρίσκονται στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν.»

Η στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής υπό τον κ. Βοσκόπουλο, αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Φλώρινας είναι άκρως απαξιωτική προς τους δημότες, αφού δεν αισθάνεται την ανάγκη να προβεί σε  ουσιαστικό απολογισμό πεπραγμένων  σε ότι αφορά την διοίκηση του  Δήμου, την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του Δήμου , να υποστεί την κριτική για τα κακώς κείμενα και να κάνει έναν ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς και τους δημότες για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Να σημειωθεί δε ότι πολλοί φορείς της πόλης δεν έλαβαν πρόσκληση για την ειδική αυτή συνεδρίαση όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Γίνεται έτσι αντιληπτό γιατί η δημοτική αρχή μεθοδεύει την ολοκλήρωση με συνοπτικές διαδικασίες της συζήτησης για τον απολογισμό των πεπραγμένων της. Λαμβάνοντας υπόψη και τον τρόπο με τον οποίο έγινε  ο προηγούμενος απολογισμός δεν μας μένει παρά ένας δρόμος :

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές και Αποχωρούμε από τη συνεδρίαση  καθώς δεν  μπορούμε να συναινέσουμε σε μια κατ’ επίφαση συνεδρίαση απολογισμού πεπραγμένων .

Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι ως παρατάξεις  της αντιπολίτευσης δεν θα σας ακολουθήσουμε στην πορεία που έχετε χαράξει επιλέγοντας   την επιλεκτική  ενημέρωση των Δημοτών. Να είστε σίγουροι ότι για εμάς αποτελεί βασική αρχή η απόδοση της αλήθειας και μόνον, γιατί εμείς θέλουμε τους πολίτες κοντά στο ΔΗΜΟ.

Με απόλυτο σεβασμό στους Φλωρινιώτες και τις Φλωρινιώτισσες

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

  • Ενότητα- Συνεργασία
  • Συνδημιουργία

Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2