Ηλιοβασίλεμα στη παραλία

Κολπάκια για να βγάζετε καλύτερες φωτογραφίες για τα social media

Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές οι φωτογραφίες που «ανεβάζετε» στα κοινωνικά δίκτυα θα δείχνουν πιο επαγγελματικές και δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις φωτογραφίες των ειδικών. Το καλοκαίρι προσφέρεται για τη λήψη φωτογραφιών και το «ανέβασμα» τους στο Facebook, το Instagram και τα υπόλοιπα social media μπορεί να σας αποφέρει πολλά Likes και να χαροποιήσει τους Followers σας. Πάμε λοιπόν:

1. Το τοπίο της φωτογραφίας είναι πολύ σημαντικό. Αν είναι όμορφο φροντίστε να περιλάβετε όσο περισσότερο τοπίο γίνεται σε κάποιες από τις φωτογραφίες σας (εντάξει όχι σε όλες). Για παράδειγμα μπορείτε να φωτογραφήσετε το απέραντο γαλάζιο του ουρανού ή της θάλασσας, τα βουνά, τα δάση, τα ποτάμια, τις λίμνες κλπ.

2. Ο φωτισμός παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Αν ο φωτισμός είναι κακός μπορεί να καταστρέψει μια κατά τα άλλα εντυπωσιακή φωτογραφία. Το ιδανικό είναι τα τραβάτε φωτογραφίες κάτω από φυσικό φωτισμό. Αν είστε σε εσωτερικό χώρο τραβήξτε τη φωτογραφία σας στο σημείο που μπαίνει ο φυσικός φωτισμός (π.χ. σε ένα παράθυρο). Αν είστε έξω έχετε υπόψη σας ότι τις μεσημεριανές ώρες, ο ήλιος θα δυσκολέψει το φωτογραφικό σας έργο καθώς βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο.

3. Αν βγάζετε φωτογραφία τον εαυτό σας πειραματιστείτε με διάφορες πόζες ώστε να βρείτε ποιά είναι η καλύτερη και ποιά σας ταιριάζει περισσότερο. Τα νάζια και οι γκριμάτσες πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα (αυτό τουλάχιστον λένε οι ειδικοί, ε κάτι θα ξέρουν). Αν από πίσω σας βρίσκεται ένα όμορφο τοπίο εναρμονιστείτε εκφραστικά με αυτό για να πετύχετε μια τέλεια φωτογραφία από όλες τις απόψεις.

4. Βγάλτε φωτογραφίες με άποψη. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι και bloggers λένε ότι για να είναι μια φωτογραφία πετυχημένη θα πρέπει να έχει άποψη. Μια νέα τάση είναι να βρείτε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και να βγάλετε μια φωτογραφία έχοντας τη πλάτη στο φακό και το τοπίο να απλώνεται μπροστά σας(για να το λένε κάτι θα ξέρουν). Μπορείτε γι παράδειγμα να βγάλετε μια τέτοια φωτογραφία με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Πηγή: NewsBeast.gr


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2