Κεκραγάριον

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Κεκραγάριον: Το Πάσχα στην παράδοση και στην τέχνη» από το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Κεκραγάριον: Το Πάσχα στην παράδοση και στην τέχνη» από το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ», σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας, την Κυριακή 1 Απριλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συνοπτική παρουσίαση του ιστορικού και των δράσεων του Σωματείου «ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ» από την εκπαιδευτικό και σχολική σύμβουλο Στέλλα Κασίδου, που συντόνισε την εκδήλωση.

Στη συνέχεια οι ιεροψάλτες και μέλη των «ΛΥΓΚΗΣΤΩΝ» Δημήτριος, Κωνσταντίνος και Χρήστος Λυκούδης, Πέτρος Παπούλιας και Δημήτριος Σκενδέρης έψαλαν τα απολυτίκια της Αναστάσεως του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων ενώ το παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα του Σωματείου τραγούδησε και χόρεψε τα «Λάζαρα» από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής λαογραφίας του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευάγγελος Αβδίκος, που μίλησε για το Πάσχα και τις γιορτές της Άνοιξης, και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρεσπών και αρχαιολόγος Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκειος Αθανασιάδης, που ανέπτυξε το θέμα «Σταύρωση και Ανάσταση σε Ανατολή και Δύση».

Ακολούθησε ανάγνωση αποσπασμάτων από τον «Λόγο στην Θεόσωμη Ταφή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» του Αγίου Επιφανίου Κύπρου από τον Δ/ντη Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Κίμωνα Σαββάκη και η εκδήλωση έκλεισε με πασχαλιάτικους χορούς από το παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα του Σωματείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ταυτόχρονα με την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικών έργων με θέμα το Πάσχα από το Τμήμα Ζωγραφικής Ενηλίκων των «ΛΥΓΚΗΣΤΩΝ».

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση και φωτογραφίες:

Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον Κεκραγάριον


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2