Εξετάσεις

Μηνύματα για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων 2018

Ακολουθούν μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων. Πιο συγκεκριμένα από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, από τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, από τον Βουλευτή Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Κωσταντίνο Σέλτσα, από τον Βουλευτή Φλώρινας ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Φώτη Κεχαγιά, από τον Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο και από τον Δήμαρχο Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη.

Το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου:

«Οι ευχές μου για καλή επιτυχία θα ήθελα να συνοδεύουν τις προσδοκίες που ο κάθε υποψήφιος έχει από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Κυρίως, όμως, εύχομαι να επιτύχετε σε όσα θα ξεδιπλωθούν στις ζωές σας όταν ο κύκλος αυτής της δοκιμασίας κλείσει. Δηλαδή, στον προσωπικό αγώνα που θα δώσετε μέσα από τις σπουδές και μέσα από τους πολύμορφους τρόπους κατάκτησης της γνώσης και της εργασίας, όποια κι αν είναι η έκβαση αυτής της δοκιμασίας.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, με ηρεμία και σθένος, διεκδικήστε το αύριο και ανοίξτε τους δικούς σας δρόμους. Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ποιος δρόμος σας ταιριάζει. Κι εμείς, αρωγοί των προσπαθειών σας, σας εμπιστευόμαστε.

Ως Υπουργείο έχουμε διασφαλίσει πλήρως το αδιάβλητο των εξετάσεων και ευχόμαστε καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας που συμβάλλουν στη διεξαγωγή τους. Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες!»


Χαιρετισμός Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη:

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες

Η φετινή σχολική χρονιά στα Επαγγελματικά Λύκεια και τα Εργαστηριακά Κέντρα της χώρας υπήρξε ουσιαστική, γεμάτη αισιοδοξία για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, γεγονός που οφείλεται τόσο στην εντατική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να αναβαθμίσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση αλλά πρωτίστως οφείλεται στο καθημερινό δικό σας έργο στα σχολεία και στις καινοτόμες δράσεις που υλοποιείτε.

Κοινή μας πεποίθηση και στόχος που έχει αρχίσει να πραγματώνεται είναι να καταστεί το Επαγγελματικό Λύκειο ισότιμη επιλογή των νέων αποφοίτων Γυμνασίων και Λυκείων, ένα Λύκειο με προοπτική που παρέχει διευρυμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες.

Την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές αλλαγές με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑ.Λ., τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ΤΕΙ (ποσοστό 20%) και σε Πανεπιστήμια (ποσοστό 5%), τη θεσμοθέτηση της πρόσβασης σε 2ετή τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, και την καθολική εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας», το οποίο συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ. Επιπλέον, ξεκίνησε πιλοτικά σε εννέα ΕΠΑ.Λ. φέτος ενώ αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας με τη νέα σχολική χρονιά το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», που στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εφαρμογή ‘εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας’, την ‘ψυχοκοινωνική στήριξη’, την υιοθέτηση του ‘θεσμού του Συμβούλου Καθηγητή και του Συμβουλίου Τάξης’, τη δημιουργία ‘υποδομών τηλεδιάσκεψης και δικτύωσης- διασύνδεσης των ΕΠΑ.Λ.’. και την υλοποίηση Σχεδίων Δράσης (projects). Τέλος, έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 70 εκ. € για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ σε σχολικές μονάδες καθώς και εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να θυμίσουμε ότι είμαστε περήφανοι για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που κατάφεραν πέρυσι για πρώτη χρονιά να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές υψηλής ζήτησης, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι τα ΕΠΑΛ αποτελούν ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Γι’ αυτή την επιτυχία αξίζουν εξίσου θερμά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς μας, που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια των μαθητών.

Ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις καλή δύναμη και τους καλούμε να εμπιστευτούν τις δυνάμεις και τις γνώσεις που αποκόμισαν και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν το στόχο τους. Χωρίς αμφιβολία, με το ταλέντο και τις δεξιότητες σας θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια εύρωστη και πιο δίκαιη κοινωνία για όλους.

Καλή επιτυχία!


Σέλτσας Κων/νος - ΣΥΡΙΖΑΜήνυμα του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα:

Αυτές οι μέρες για χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες είναι σημαντικές για το μέλλον των παιδιών, αλλά δεν είναι αυτές που καθορίζουν τις ζωές τους.

Με ψυχραιμία και χωρίς υπέρμετρο άγχος μπορούν να πετύχουν πολλά! Μακάρι να επιλέξουν τη σχολή που επιθυμούν με βάση την αληθινή αγάπη τους για αυτήν και το αντικείμενο της.

Στους εκπαιδευτικούς της Φλώρινας εκφράζω θερμά συγχαρητήρια για το έργο που επιτελούν και τους εύχομαι καλή δύναμη για τη συνέχεια.

Στους μαθητές και τις μαθήτριες εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία γι’ αυτή τη σημαντική δοκιμασία.


Γιάννης ΑντωνιάδηςΜήνυμα του Βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη:

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων, σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό αγώνα στο στίβο των επιδιώξεων –και οπωσδήποτε όχι τον μοναδικό- για ένα καλύτερο μέλλον ενώ παράλληλα αποτελούν το επισφράγισμα των προσπαθειών σας και αφετηρία για το ξεκίνημα μιας νέας πορείας στη ζωή σας.

Συνοδοιπόροι σε αυτό τον αγώνα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που σας στήριξαν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και σας έδωσαν τα κατάλληλα εφόδια. Ευχή μου το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας και να αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών που θα διευρύνει τους πνευματικούς σας ορίζοντες και θα είναι το εφαλτήριο για την επαγγελματική σας εξέλιξη και σταδιοδρομία.

Ως Βουλευτής και ως Εκπαιδευτικός, είμαι μαζί σας σε αυτήν την ξεχωριστή στιγμή της ζωής σας και ενώνω τις σκέψεις μου με τις δικές σας και των γονιών σας, ευχόμενος για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα δικαιώσει την προσπάθειά σας.


Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας - Θεόδωρος ΚαρυπίδηςΜήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη:

Η ώρα των εξετάσεων έφτασε. Μια δοκιμασία με τη ματιά στο μέλλον, που ανοίγει καινούργιους δρόμους. Είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσετε την πορεία της ζωής σας, σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Δεν είναι όμως η τελευταία, δυνατότητες και ευκαιρίες δημιουργούνται συνεχώς.

Αγαπητά μας παιδιά, η δίψα για διαρκή μάθηση, δεν πρέπει να σας λείψει ποτέ. Να συμβιβαστείτε με τη γνώση, αλλά να είστε πάντοτε ασυμβίβαστοι και ανατρεπτικοί με το άδικο. Με αισιοδοξία, να καταφέρετε να επιτύχετε ένα καλύτερο αύριο και να έχετε μια ζωή που σας αρμόζει.

Καλή δύναμη και Καλό αγώνα!


Μήνυμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Φώτη Κεχαγιά:

Αγαπημένα μας παιδιά,

Φώτης ΚεχαγιάςΘέλω να εκφράσω εκ μέρους όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου με αφορμή την έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων, σε εσάς και τις οικογένειές σας τις πιο θερμές ευχές μας για δύναμη και επιτυχία. Να δείτε τους κόπους σας να ανταμείβονται και να πετύχετε του στόχους που ο καθένας σας προσωπικά έχει θέσει.

Η δοκιμασία αυτή αποτελεί την αρχή μιας πορείας στο μέλλον, με στόχο να εκπληρώσετε τα όνειρά σας. Οι γονείς και οι δάσκαλοι τα προηγούμενα χρόνια σας έδωσαν όλα εκείνα τα εφόδια για να κατακτήσετε τη γνώση.

Σας ευχόμαστε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να δώσετε τον αγώνα σας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, και να θυμάστε πως οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στη ζωής σας θα είναι πολλές.

Καλή σας επιτυχία!


Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου:

Γιάννης ΒοσκόπουλοςΑγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αύριο ξεκινάει μία δύσκολη δοκιμασία, ίσως η πρώτη από τις πολλές που έχετε να δώσετε στη ζωή σας. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία! Οι εξετάσεις αυτές, αν και αποτελούν σημαντικό σταθμό στην πορεία σας, δεν είναι μονόδρομος. Να είστε σίγουροι ότι με καλή προετοιμασία, δύναμη και αισιοδοξία θα φέρετε εις πέρας την προσπάθεια σας με επιτυχία. Συγκεντρωθείτε στον στόχο σας και διεκδικήστε το μέλλον σας με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις σας.

Καλή δύναμη και υπομονή, επίσης, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μοιράζονται τις αγωνίες σας, σας υποστηρίζουν και σας ενθαρρύνουν στην προσπάθειά σας.

Εύχομαι το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας και να αποτελέσει την αρχή για έναν νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών.

Καλή επιτυχία και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.


Κώστας ΘεοδωρίδηςΜήνυμα Δημάρχου Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη:

Αγαπητοί μαθητές,

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, που ξεκινούν την Πέμπτη 07/06/2018 για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 08/06/2018 για τα Γενικά Λύκεια, θα ήθελα να σας ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία!

Μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας και μην αφήνετε το άγχος να κυριεύσει την ενεργητικότητα και τη σκέψη σας. Είναι μια δύσκολη αλλά αναγκαία διαδικασία , η οποία απαιτεί ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και υπομονή.

Εύχομαι ο αγώνας όλης της χρονιάς αλλά και η προσπάθεια των περασμένων χρόνων να έχει θετικά αποτελέσματα και να εισαχθείτε στις σχολές προτίμησής σας. Είμαι σίγουρος ότι με την υποστήριξη της οικογένειας σας και την σωστή καθοδήγηση των καθηγητών σας θα μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2