Μια βραδιά με γευστικές και μουσικές εκπλήξεις η γιορτή «Φασολιού – Τσιρονιού» στον Λαιμό Πρεσπών (VIDEO)


Μια υπέροχη βραδιά με γευστικές και μουσικές εκπλήξεις είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολούθησαν τη γιορτή «Φασολιού – Τσιρονιού» που διοργάνωσε ο Δήμος Πρεσπών σε συνεργασία με την Ένωση Απανταχού Πρεσπιωτών, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Λευκώνα και τον Πολιτιστικό, Περιβαλλοντικό και Αθλητικό Σύλλογο «Ο Άγιος Γερμανός», την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Λαιμού.
Στόχος της συγκεκριμένης γιορτής είναι η ανάδειξη δύο εκ των βασικότερων προϊόντων της περιοχής των Πρεσπών, του φασολιού και του τσιρονιού. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προσφέρθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους εδέσματα με βάση το φασόλι και το τσιρόνι, παραδοσιακά μαγειρεμένα αλλά και με νέες συνταγές, που ετοιμάστηκαν επιτόπου από ντόπιους μάγειρες και μαγείρισσες, αλλά και έτοιμα πιάτα, προσφορά των εστιατορίων και ταβερνών της περιοχής των Πρεσπών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν τρεις Πρεσπιώτες που έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό: ο Δημήτρης Σάββας, ο Γιώργος Χριστιανόπουλος και η Αλεξάνδρα Βακιτσίδου.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ενώ τις εκδηλώσεις παρακολούθησε και ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος.
Στη γιορτή συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου Βίγλας Πισοδερίου, της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων Δ.Ε.Η. Ν. Φλώρινας, που χόρεψαν με την παραδοσιακή μουσική της Λεχοβίτικης Κομπανίας. Έκπληξη της βραδιάς ήταν η εμφάνιση του Γιάννη Φλωρινιώτη, ο οποίος τραγούδησε για τους παρευρισκόμενους.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2