Εκπτώσεις

Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου – Συμβουλές για εμπόρους

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 με τον συνολικό τζίρο των καταστημάτων να αναμένεται αυξημένος κατά 0.6-0.7% σε σύγκριση με πέρσι (υπολογίζεται στα 6.06 δισ. ευρώ), όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Η πρόβλεψη για άνοδο του τζίρου στηρίζεται στον κύκλο εργασιών του πρώτου τετραμήνου 2018 σε σχέση με το 2017 που παρουσιάζεται αυξημένος κατά 0.65%. Ο κ. Κορκίδης σημείωσε πως ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων πριν την κρίση ήταν της τάξης των 8 δισ. ευρώ.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου ενώ την Κυριακή 15 Ιουλίου τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά (προαιρετικά).

Συμβουλές για εμπόρους:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, της παλαιάς διεγραμμένης δηλαδή και τις νέας τιμής για όλα τα είδη.
  • Η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται. Όταν παρέχεται μειωμένη τιμή σε πάνω από το 60% του συνόλου των ειδών προς πώληση, πρέπει να αναγράφεται στη προθήκη του καταστήματος (ή σε άλλη εμπορική επικοινωνία) το ποσοστό έκπτωσης. Όταν υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης για τις κατηγορίες προϊόντων προς πώληση, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού (από …% έως …%)
  • Σε περίπτωση ελέγχου, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να αποδείξουν ότι η αναγραφόμενη παλαιά τιμή πώλησης ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2