Οι πολίτες αξιολογούν… – Ο Ποιμήν

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε Δημόσιο ΙΕΚ, εδώ στην ακριτική μας Φλώρινα μετά από δυο χρόνια φοίτησης υποχρεώνουν τους σπουδαστές να κάνουν και έξι μήνες πρακτική άσκηση. Πρακτική την οποία κάνουν αμισθί και παρακαλώντας. Και εφόσον κατάφεραν να πάρουν το χαρτί της πρακτικής άκουσον άκουσον (!!!) περιμένουν οι άμοιροι πάνω από 2 και πάνω από 3 χρόνια, ώσπου να ορίσει το Υπουργείο ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων προκειμένου να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση που απαιτεί ο Νόμος ώστε να μπορούν να εργαστούν στο αντικείμενο τους.

Από την άλλη οι ίδιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας ΕΟΠΠΕΠ δίνουν με τη σέσουλα πιστοποιήσεις σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ με ένα μήνα σεμινάρια και οι φοιτητές βγαίνουν αμέσως στην αγορά εργασίας. Τέτοια φαινόμενα μπορεί ο καθένας μας να τα θεωρήσει και ύποπτα.

Στον τοπικό τύπο διαβάσαμε ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας του Βουλευτή ΝΔ κ.Ιωάννη Αντωνιάδη για το συγκεκριμένο θέμα. Μόνο που ο κ. Αντωνιάδης δεν μας διευκρίνισε πως το θέμα δεν είναι ΣΥΡΙΖΕΪΚΟ αλλά προϋπήρχε και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Και κάτι ακόμα κ. Πρωθυπουργέ,

Ο πρώτος Υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Φίλης μαζί με άλλα κυβερνητικά μεγαλοστελέχη ήρθαν από την Αθήνα στο Αμύνταιο Φλώρινας για να εγκαινιάσουν την βιβλιοθήκη που φέρει το όνομα «Γιώργος Λιάνης». Ο Υπουργός υποσχέθηκε πως σύντομα θα βρει τρόπο ώστε να προσληφθούν υπάλληλοι για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης . Ο Φίλης αντικαταστάθηκε και δεν πρόλαβε. Σε λίγους μήνες τη βιβλιοθήκη επισκέφθηκε ο επόμενος Υπουργός Παιδείας κ.Γαβρόγλου. Υποσχέθηκε και αυτός πως θα κάνει το θέλημα του Γ.Λιάνη.

Πολλά κυβερνητικά μεγαλοστελέχη, κύριε Πρωθυπουργέ απολαμβάνουν το κοστούμι της εξουσίας που τους φόρεσε ο λαός για πρώτη φορά με τη ψήφο του και ζουν στο δικό τους γυάλινο κόσμο.

Οι πολίτες όμως αξιολογούν και…

Ο Ποιμήν
Ο Ποιμήν


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2