Επίσκεψη Γ.Αντωνιάδη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Ο Βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Ο Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του σε φορείς του νομού  επισκέφθηκε την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας  και συναντήθηκε με την Προϊσταμένη κ. Χριστίνα Ζιώτα.

Ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο νομό καθώς και για ώριμες μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να τις στηρίξει και να τις προωθήσει.  Ο κ. βουλευτής τόνισε ότι  αρχαιολογική σκαπάνη είναι πολύ σημαντική για το νομό, διότι εκτός από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φέρνει στην επιφάνεια αυξάνοντας έτσι τον πολιτιστικό πλούτο της  ,απασχολεί σημαντικό αριθμό ατόμων δίνοντας έτσι  λύση στο μεγάλο  πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει το νομό , τονώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

Η κ. Ζιώτα ενημέρωσε τον κ. Βουλευτή ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις για τρία σημαντικά έργα στο νομό , των οποίων οι μελέτες είναι ώριμες και επικαιροποιημένες και αφορούν  τον Αρχαιολογικό χώρο της Ελληνιστικής πόλης των Πετρών , την αποκατάσταση  της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Βεύης και του Μνημειακού πλούτου των Πρεσπών.

Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε την  κ. Ζιώτα για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας   , μια προσπάθεια που έχει θετικό αντίκτυπο και πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και δεσμεύτηκε για την στήριξη και την προώθηση όλων των ώριμων μελετών προκειμένου να προχωρήσουν σύντομα οι διαδικασίες υλοποίησης τους.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2