Σέλτσας Κων/νος - ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας για τα νέα έργα του Νομού Φλώρινας

Μετά από μια συστηματική παρακολούθηση και επεξεργασία των συναρμόδιων υπουργείων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση βαίνουν προς υλοποίηση 5 μεγάλα κυβερνητικά έργα για τον νομό Φλώρινας.

Συγκεκριμένα εγκρίνεται η χρηματοδότηση (15 εκ. ευρώ) της αναμόρφωσης των Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων της Φλώρινας, οι οποίες μετά την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου, θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο ενδυναμωμένο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η χρηματοδότηση αυτή ήταν εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την πόλη μας και έρχεται να συμπληρώσει την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου, που καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατάφερε να επιλύσει.

Επίσης, εγκρίνεται η χρηματοδότηση ( 8 εκ. ευρώ) για την Τηλεθέρμανση Μελίτης, ένα έργο το οποίο ζήτησαν οι κάτοικοι και το προωθήσαμε όλοι μαζί δυναμικά στο αρμόδιο Υπουργείο. Το δικαιούνται και θα το αποκτήσουν. Για την ύδρευση του Δήμου Αμυνταίου θα χορηγηθούν 11 εκ. ευρώ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις.

Τέλος εγκρίνεται η χρηματοδότηση του οδικού δικτύου Πρέσπας – Κρυσταλλοπηγής (15 εκ. ευρώ) αλλά και η χρηματοδότηση της αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας Πισοδερίου (7 εκ. ευρώ), που θα βελτιώσει τις υφιστάμενες υποδομές τουρισμού.

Πρόκειται για 5 σοβαρές κυβερνητικές παρεμβάσεις με αναπτυξιακό αποτύπωμα που καλύπτουν όλους τους δήμους του Νομού Φλώρινας και αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους μιλούν για στασιμότητα και ερημοποίηση στην περιοχή μας. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ξεμπλοκάρει χρηματοδοτικά όλα τα σημαντικά έργα ενώ δρομολογούνται και νέα.

Με εκτίμηση
Ο Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2