άνθρωπος-αράχνη

Ο συνδημιουργός του Spiderman δεν ζει πια ανάμεσα μας

Αν σας αρέσουν τα κομικς, τότε σίγουρα θα γνωρίζετε τον Spiderman, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στον κόσμο των κόμικς. Λίγοι όμως γνωρίζουν τον Στηβ Ντίτκο ο οποίος ήταν συνδημιουργός του κόμικ Spiderman και καλλιτέχνης της Marvel Comics. Ο Ντίτκο διατηρούσε ένα χαμηλό προφίλ σε αντίθεση με τον άλλον συνδημιουργό τον Σταν Λι. Δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του στο Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι Ντίτκο και Λι εισήγαγαν για πρώτη φορά τον χαρακτήρα Πήτερ Πάρκερ που στις δύσκολες στιγμές μεταμορφώνεται σε άνθρωπο-αράχνη για να βάλει μια τάη στα πράγματα. Η πρώτη ιστορία του Spiderman δημοσιεύτηκε το 1962 στο τεύχος του περιοδικού κόμικ «Amazing Fantasy». Ο Στηβ Ντίτκο έπλασε ένα χρόνο αργότερα και τον αιώνιο εχθρό του Spiderman (μάλλον έναν από τους εχθρούς) τον Doctor Strange.

Ο άνθρωπος-αράχνη από τότε γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλα τα επίπεδα και στις μέρες μας έγιναν και blockbuster ταινίες με αυτόν πρωταγωνιστή. Οι Spiderman και Doctor Strange μπήκαν για πάντα στο πάνθεον της Marvel. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και στην τελευταία ταινία της εταιρίας: Avengers: Infinity War.

Ο Στηβ Ντίτκο διατηρούσε στούντιο στο Μανχάταν μέχρι τον θάνατο του. Είχε φύγει το 1966 από την Marvel αλλά επέστρεψε το 1979. Το 1992 δημιούργησε το κόμικ «Squirrel Girl» που αγαπήθηκε αρκετά από τους φίλους του είδους. Ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος χωρίς γνωστούς συγγενείς. Απέφευγε τις συνεντεύξεις και τις επαφές με τους θαυμαστές του ενώ αρνήθηκε να παραστεί σε πρεμιέρες ταινιών που βασίστηκαν στις δημιουργίες του.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2