Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 70 χρόνια από τον απαγχονισμό 15 Ελλήνων στην Κλαδοράχη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τη μαύρη  επέτειο απαγχονισμού 15 Ελλήνων στην Κλαδοράχη Φλώρινας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 9 Αυγούστου του 1943, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας τιμώντας τη μνήμη των αδικοχαμένων πατριωτών, δηλώνει τη σταθερή προσήλωσή του στα αγαθά της παγκόσμιας ειρήνης και ελευθερίας.
Η πράξη αυτή αποτελεί μια ακόμη θηριωδία του κατοχικού στρατού. Η θυσία των συμπατριωτών μας είναι πράξη αντίστασης, η οποία θα πρέπει να σηματοδοτεί τους αγώνες ενάντια σε κάθε φασιστική και ιμπεριαλιστική δύναμη που επιδιώκει  την άμεση ή έμμεση υποταγή της χώρας μας.
Η επέτειος αυτή δεν ξυπνά μόνο πικρές μνήμες. Αποτελεί επέτειο μνήμης ενάντια στη λήθη που καθηλώνει τα πατριωτικά αισθήματα. Αποδίδει τις τιμές που αρμόζουν σε όσους θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας, ενώ συγχρόνως αναδεικνύει την ανάγκη να συνεχίσουμε τους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Σήμερα, που η χώρα μας συνεχίζει να υποτάσσεται στις μνημονικές δεσμεύσεις και ζει σε οικονομική κατοχή ως αποικία χρέους, επιβάλλεται η κάθε μορφή αντίστασης μέσα από λαϊκούς αγώνες. Η άμεση ενεργοποίηση όλων των Ελλήνων κρίνεται αναγκαία, ώστε μέσα από συλλογικούς αγώνες να ανατραπεί η καταστροφική και αντιεθνική πολιτική της υπάρχουσας εθελόδουλης και υπόδουλης μνημονιακής  κυβέρνησης.
Το μήνυμα της θυσίας των πατριωτών στην Κλαδοράχη είναι διαχρονικό. Όπως έχει δείξει η ιστορία, μόνο μέσα από αγώνες και θυσίες κερδίζεται η ελευθερία και η αξιοπρέπεια ενός λαού.
Ένας λαός που αγωνίζεται μόνο κερδισμένος μπορεί να είναι, γιατί οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δε δίνονται.

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

 


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2