Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας - 1

Ο Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας επισκέφθηκε την «Στέγη Φιλοτέχνων»

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, μέλη του Σ.Γ.Π.Φ. επισκέφτηκαν το όμορφο κτίριο της «Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας» για να δουν τα έργα των δυο αυτοδίδακτων μεγάλων ζωγράφωv: του Φλωέλ και του Δημήτρη Δόστη, που παρουσιάζονται εκεί.

Οι γυναίκες θαύμασαν και καμάρωσαν τα έργα των δυο καλλιτεχνών, τα οποία «μιλούν» με το δικό τους μοναδικό τρόπο στους γνώστες της εικαστικής τέχνης, αλλά και στους απλούς παρατητρητές.

Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας - 2

Από τη μια, τα τοπία, τα πρόσωπα, τα κτίρια, οι άνθρωποι του Φλωέλ και από την άλλη πίνακες με θέματα παρμένα από την παράδοση, από στιγμές της καθημερινότητας, από την ιστορία. Εικόνες γεμάτες χρώματα και ΦΛΩΡΙΝΑ.

Ο θαυμασμός τους καταγράφηκε στο βιβλίο των επισκεπτών, γιατί και οι δυο ζωγράφοι έχουν στενούς δεσμούς με το χωριό.

Ο Φλωέλ γεννήθηκε στον Παπαγιάννη και ήταν γιός του ταπεινού ευεργέτη του χωριού Γαζέα Κυριάκου και ο Δημήτρης Δόστης έμενε στο χωριό όσο ζούσε με τη γυναίκα του Ελευθερία και τα παιδιά τους.

Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας - 3

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης καθώς και στους συγγενείς των καλλιτεχνών. Μακάρι οι πολοί και μεγάλοι καταξιωμένοι ζωγράφοι της πόλης μας, αλλά και οι νέοι καταρτισμένοι από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμομένοων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, να είναι λόγος που αυτό, θα συνεχίσει τη λειτουργία του στη ΦΛΩΡΙΝΑ.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Δινάκη Τάτου Γιασεμή.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2