Πανελλήνια συγκέντρωση αγωνιστικών ομάδων μονοκινητηρίων κατασκευών φοιτητών Α.Ε.Ι. στη Φλώρινα – Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕ Φλώρινας και Κοζάνης (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Γεωργίου Μόδη το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της πανελλήνιας συγκέντρωσης αγωνιστικών ομάδων μονοκινητηρίων κατασκευών φοιτητών Α.Ε.Ι που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Φλώρινας.

Οκτώ ομάδες φοιτητών με συμμετοχές και διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες, εξέθεσαν τα δημιουργήματά τους μεταξύ των οποίων μονοκινητήρια αυτοκίνητα τύπου Formula 3, μία μοτοσυκλέτα και ένα ειδικού σχεδιασμού αεροπλάνο.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

  • ΑRT από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το μονοθέσιο «ART18».
  • Κένταυρος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το μονοθέσιο «Θηρέας».
  • ARISTURTLE, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το μονοθέσιο «EVE».
  • ASAT,από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το αεροπλάνο «Νεφέλη».
  • Ωκεανός, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σκάφος «Heavy weight».
  • UoP από το Πανεπιστήμιο Πατρών με το μονοθέσιο «UoP5Evo».
  • TYΦΟΟΝ από το Πανεπιστήμιο Κοζάνης με τη μοτοσικλέτα «Χίμαιρα»
  • TEIWM από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με το μονοθέσιο «Δαίδαλος».

Χορηγός των ομάδων και διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία B&T Composites του φλωρινιώτη Βασίλη Τυριακίδη, η οποία κατασκευάζει προϊόντα από ανθρακονήματα, τα οποία χρησιμοποίησαν οι ομάδες για τις κατασκευές τους.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν επίσης τα επιμελητήρια Φλώρινας και Κοζάνης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκος Σαρρής παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου σχετικά με τη συγκεκριμένη εκδήλωση το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου. Μετά το πέρας της συνέντευξης υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων με κεντρικούς άξονες την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, τη συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα απασχόλησης και υλοποίησης έργων, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, τη στήριξη του τουρισμού κ.ά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση και τη συνέντευξη τύπου:


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2

1 σκέψη πάνω στο “Πανελλήνια συγκέντρωση αγωνιστικών ομάδων μονοκινητηρίων κατασκευών φοιτητών Α.Ε.Ι. στη Φλώρινα – Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕ Φλώρινας και Κοζάνης (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί