Παρουσίαση της μελέτης για τις ρωγμώσεις στην Τ.Κ. Βαλτονέρων από τον καθηγητή Δρ. Ευθύμη Λέκκα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Νεότητας Βαλτονέρων, με κεντρικό θέμα την παρουσίαση της μελέτης για την εμφάνιση ρωγμώσεων στην Τοπική Κοινότητα Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου, από τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Δρ. Ευθύμη Λέκκα.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Κων/νος Σέλτσας, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Δ. Μακεδονίας κ. Ηλίας Κάτανας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βαλτονέρων κ. Γιώργος Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος της ΑΝΚΟ κ. Γιώργος Αμανατίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Φλώρινας και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκε από τον κ. Λέκκα η μελέτη για τις ρωγμώσεις στην Τοπική Κοινότητα Βαλτονέρων. Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, υπάρχει ρήγμα που διασχίζει το χωριό και τα σπίτια σε απόσταση 40 μέτρων εκατέρωθεν του ρήγματος χαρακτηρίστηκαν ως κόκκινη ζώνη και πρέπει να εκκενωθούν λόγω επικινδυνότητας. Για τα υπόλοιπα σπίτια δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή δεδομένα για να κριθεί αν αυτά είναι επισφαλή ή όχι.

Δείτε βίντεο από τη συνάντηση καθώς και την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ Θόδωρου Καρυπίδη στα βίντεο που ακολουθούν:Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2