Πρόσκληση

Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας: «Εκδήλωση Μνήμης του εκτοπισμού των μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Φλώρινας στις 30 Απριλίου 1943»

ΑΦΙΣΑ - ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΣΤΟΣ

Η Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας ανάλαβε την πρωτοβουλία να συμβάλλει στην ενίσχυση της συλλογικής ιστορικής μνήμης  του τόπου μας με τη διοργάνωση της εκδήλωσης μνήμης του εκτοπισμού των μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Φλώρινας.

Νόστος

«Εκδήλωση Μνήμης  του  εκτοπισμού  των  μελών  της  Ισραηλιτικής  Κοινότητας  Φλώρινας στις 30 Απριλίου 1943»

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στους χώρους της Πινακοθήκης Καλλιτεχνών Φλώρινας, που στεγάζεται στο παλιό κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου συνέβη και η τελευταία πράξη. Θα συμπεριλαμβάνει έκθεση φωτογραφικής και αρχειακής τεκμηρίωσης της παρουσίας, της δράσης και της λειτουργίας των μελών της κοινότητας στη διάσταση του αναπόσπαστου κομματιού της ζωής της πόλης έως την οριστική φυγή του τελευταίου μέλους της.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από: Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, Δήμο Φλώρινας, Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Φλώρινας, Επιμελητήριο Φλώρινας, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», Σύνδεσμος Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ».

Διάρκεια έκθεσης: 30-4-2018 έως 30-5-2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 6-8 μμ

Ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σ.Φ.Φ.
Ανδρέας Ν. Τσώκας


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2