Πλανήτης Γη - Ήλιος

Στις 23 Ιουλίου 2018 θα «χτυπήσει» τη Γη μαγνητική καταιγίδα σύμφωνα με τους επιστήμονες

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηλιακής Αστρονομίας Ακτίνων Χ Λέμπεντεφ στις 23 Ιουλίου 2018 θα πλήξει τη γη μαγνητική καταιγίδα κατηγορίας πρώτου επιπέδου G1. Υπάρχουν πέντε βαθμίδες για τις ηλιακές καταιγίδες οι οποίες όπως λέει το ινστιτούτο μπορεί να προκαλέσουν αδύναμες διακυμάνσεις των ενεργειακών συστημάτων. Η μαγνητική καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στην ατμόσφαιρα της γης για κάποιες ώρες ή ακόμα και ημέρες.

Μερικά παραδείγματα επιρροής της μαγνητικής καταιγίδας είναι η διατάραξη των ραδιοφωνικών εκπομπών (κυρίως των διηπειρωτικών), των συστημάτων των πλοίων και των αεροπλάνων, των GPS, των ραντάρ και των υποβρυχίων κ.α. Μπορεί επίσης να προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα της γης αλλά και προβλήματα στους δορυφόρους.

Η επιστημονική εξήγηση των διαταραχών περιγράφεται ως εξής: Ο ηλιακός άνεμος με τη μαγνητόσφαιρα της γης διαταρράσει το γεωμαγνητικό πεδίο με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί ενέργεια στη μαγνητόσφαιρα. Η συσσώρευση ενέργειας καταναλώνεται με επιτάχυνση φορτισμένων σωματιδίων τα οποία μπορεί να ξεφύγουν προς το διάστημα ή να παραμείνουν κοντά στη γη και να εισχωρήσουν στην ατμόσφαιρα της.

Πηγή: news247.gr


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2