Στους δρόμους το ειδικό τμήμα του ΔΕΔΔΗΔΕ για εντοπισμό ρευματοκλοπών. Εντοπίστηκαν σοβαρές παραβάσεις στη Φλώρινα.

ΔΕΔΔΗΔΕ - ρευματοκλοπές

Σας ενημερώνουμε ότι, στα όρια αρμοδιότητας της Περιοχής Φλώρινας, μετά από συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιεί ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας, διαπιστώθηκε πλήθος παραβάσεων ρευματοκλοπής, κύρια σε αγροτικές υδρογεωτρήσεις.

Υποβλήθηκαν μηνύσεις για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τις πρώτες από αυτές, στα όρια αρμοδιότητας του υποπρακτορείου Αμυνταίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Φλώρινας, στις 13.02.2013, καταδίκασε πρωτόδικα τον κατηγορούμενο για «κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση», με ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Για άλλη περίπτωση ρευματοκλοπής, στα όρια αρμοδιότητας της έδρας στη Φλώρινα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Φλώρινας, στις 16.04.2013, καταδίκασε πρωτόδικα τον κατηγορούμενο για «κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, κατ’ εξακολούθηση», με ποινή φυλάκισης 8 μηνών.

Για άλλες περιπτώσεις ρευματοκλοπής, στα όρια αρμοδιότητας της έδρας στη Φλώρινα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Φλώρινας, στις 22.05.2013, καταδίκασε πρωτόδικα τον κατηγορούμενο για «κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, κατ’ εξακολούθηση», με ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Οι ρευματοκλοπές αποκαλύφθηκαν από το ειδικό τμήμα του ΔΕΔΔΗΕ που είναι επιφορτισμένο με την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του δικτύου.

Η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που καταχράστηκαν οι καταδικασθέντες, υπολογίστηκε με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και συμπεριλήφθηκαν όλα τα έξοδα στα οποία υποβλήθηκε η επιχείρηση εξαιτίας της ρευματοκλοπής.

Φλώρινα, 6 Ιουνίου 2013

Από το Γραφείο Τύπου του ΔΕΔΔΗΔΕ

ΔΕΔΔΗΕ είναι η 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.)


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2