Στέφανος Μπίρος

Συναντήσεις στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων που πραγματοποίησε στην Αθήνα αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπίρος πραγματοποίησε συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Κόκκαλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ιωάννη Τσιρώνη, και με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Υδάτων κ. Ιάκωβο Γκανούλη.

Συνοπτικά, στις συναντήσεις με τον Υφυπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τέθηκαν προς συζήτηση η αποζημίωση των φασολοπαραγωγών του Δήμου Πρεσπών, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην φετινή παραγωγή λόγω παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, τα προβλήματα με τους μετακλητούς εργάτες γης, η δημιουργία ενός σύγχρονου κονσερβοποιίου στην Πρέσπα, που θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία της παραγωγικής διαδικασίας του φασολιού, η αναβάθμιση της ειδικότητας του σπερματεγχύτη, η εξασφάλιση κατάλληλης σήμανσης και η οριοθέτηση κανόνων για τον προσδιορισμό των εισαγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων και κρεάτων από γειτονικές χώρες, η δημιουργία σφαγείου στην περιοχή των Πρεσπών, η δημιουργία στην Π.Ε. Φλώρινας ενός κέντρου γενετικής παρακολούθησης και βελτίωσης των αυτοχθόνων φυλών και πιο συγκεκριμένα του προβάτου φυλής Φλώρινας – Πελαγονίας, καθώς και η πορεία των αρδευτικών έργων του Δήμου Πρεσπών, του φράγματος Παρορίου και του φράγματος Τριανταφυλλιάς.

Στη συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Υδάτων, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης της λίμνης Βεγορίτιδας, με στόχο την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της και την αντιμετώπιση της μόλυνσης, ενώ κατατέθηκαν από πλευράς Π.Ε. Φλώρινας προτάσεις για τη γενικότερη βελτίωση του υδάτινου δυναμικού της λεκάνης της Βεγορίτιδας.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2