Λογαριασμός ρεύματος - ΔΕΗ

Τέλος στη ρευματοκλοπή υπόσχονται να βάλουν οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος

Οι «έξυπνοι» μετρητές που έχει εγκαταστήσει ο ΔΕΔΔΗΕ μηδενίζουν πλέον τον κίνδυνο ρευματοκλοπής σύμφωνα με τον Ν.Χατζηαργυρίου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ. Ως τώρα, οι συγκεκριμένοι μετρητές έχουν εγκατασταθεί σε 13.000 πελάτες μέσης τάσης και σε 74.000 μεγάλους πελάτες χαμηλής τάσης οι οποίοι αποτελούν 36% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σκοπεύει σύντομα να εγκαταστήσει νέο σύστημα τηλεμέτρησης και επεξεργασίας μετρητικών δεδομένων που θα εποπτεύει το σύνολο των καταναλωτών στην Ελλάδα, ενώ έχει γίνει η παραγγελία ακόμα 224.000 «έξυπνων» μετρητών.

Ωστόσο σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας η εγκατάσταση έχει διακοπεί καθώς αναμένεται απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει μειοδότης του διαγωνισμού του έργου. Πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΗ η κατάσταση θα «ξεκολλήσει» σύντομα και θα προχωρήσει η εγκατάσταση των μετρητών.

Η ρευματοκλοπή στην Ελλάδα κυμαίνεται από 80 έως 250 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η εμπειρία δείχνει ότι οι «έξυπνοι» μετρητές θα εκμηδενίσουν τα ποσοστά ρευματοκλοπής καθώς η καταγραφή θα γίνεται ηλεκτρονικά και δεν θα είναι εύκολη η επέμβαση στον μετρητή. Επίσης θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση από απόσταση και αν υπάρξει προσπάθεια παράκαμψης του μετρητή, αυτό θα φανεί άμεσα.

Τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα να «κοπεί» το ρεύμα χωρίς να χρειάζεται επέμβαση από το συνεργείο της ΔΕΗ.


Διαφήμιση - ΗΧΩ Φλώρινας Ramona Pizza - 2